Comisia Europeană este în discuții de a acorda mai multe fonduri Europei de Est în speranța de a accepta un embargou asupra petrolului rusesc

petrol Sursa foto: Pixabay

Comisia Europeană analizează posibilitatea de a oferi mai mulţi bani statelor membre din Europa de Est, pentru ca acestea să îşi modernizeze infrastructura petrolieră, în încercarea de a le convinge să fie de acord cu un embargou asupra petrolului rusesc, a declarat luni pentru Reuters o sursă europeană, citat de Agerpres.

Măsurile fac parte dintr-un pachet mai amplu de noi sancţiuni ce vor fi impuse Rusiei după invadarea Ucrainei, însă pentru adoptarea textului legii este în continuare nevoie de un acord cu privire la mărimea investiţiilor, a dezvăluit sursa, adăugând că un alt obstacol îl reprezintă îngrijorările Ciprului cu privire la o propunere de interzicere a vânzării de proprietăţi imobiliare către cetăţenii ruşi.

Negocierile între statele membre, care au început imediat ce Comisia Europeană a publicat săptămâna trecută documentul iniţial cu privire la noile sancţiuni, au întârziat aprobarea noului pachet iar textul iniţial a fost revizuit în încercare a de a convinge şi statele sceptice.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Conform celei de-a treia versiuni, care este elaborată în prezent, este posibil să se renunţe la ideea de a interzice tancurilor petroliere din UE să mai transporte ţiţei rusesc, ca urmare a presiunilor exercitate de Grecia, Cipru şi Malta, a mai dezvăluit sursa citată de Reuters.

Cu toate acestea, în continuare companiile din UE vor fi împiedicate să mai ofere servicii de asigurări şi alte servicii financiare pentru transportul de petrol rusesc la nivel mondial.

Conform propunerii iniţiale, prezentată miercuri de Executivul comunitar, companiile europene ar fi trebuit să înceteze să mai ofere servicii de shipping, brokerage, asigurări şi finanţare pentru transportul petrolui rusesc la nivel global la o lună după adoptarea noilor sancţiuni.

Pentru a intra în vigoare, cel de-al şaselea pachet de sancţiuni propus de Comisia Europeană va trebui să fie aprobat de toate cele 27 de state membre.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: