Compania aeriană FlyLili va suspenda din luna ianuarie 2025 zborurile de pe Aeroportul Brașov / Doar Wizz Air va mai avea zboruri de la Brașov

FlyLili Sursa foto: Facebook/FLY LILI

Compania aeriană românească FlyLili anunță că nu va mai avea curse de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav începând de luna viitoare.

“Dragi pasageri și parteneri,
Începând cu 11 ianuarie 2025, FlyLili va suspenda temporar zborurile operate din/către Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Până la această dată, zborurile vor fi operate conform orarului de zbor, în funcție de cum ne permite și noul program al aeroportului Brasov-Ghimbav! Pasagerii afectați vor primi rambursarea integrală a biletelor achitate.
Această decizie dificilă a fost luată după o analiză amplă, în contextul unui număr scăzut de pasageri și al creșterii costurilor operaționale, cu scopul de a asigura sustenabilitatea operațiunilor noastre pe termen lung. Ne cerem scuze sincer pentru orice impact asupra planurilor dumneavoastră. Vă asigurăm că echipa noastră de suport este complet mobilizată pentru a răspunde întrebărilor și a facilita procesul de rambursare. Mulțumim echipei Aeroportului Internațional Brașov și tuturor partenerilor locali pentru sprijinul acordat pe parcursul acestui parteneriat. De asemenea, mulțumim pasagerilor noștri! Vă mulțumim pentru înțelegere și susținere!” ,  a scris compania pe pagina sa de Facebook.

Informația a fost anunțată inițial de publicația Biz Brașov, care amintește că FlyLili opera zboruri din Brașov din data de trei august către mai multe destinații, la care a renunțat treptat din cauza cererii reduse.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Potrivit orarului afișat pe site-ul Aeroportului Brașov, FlyLili are curse către München, Stuttgart, Istanbul și Nurenberg.

Biz Brașov mai menționează că încărcarea aeronavelor Fly Lili a fost, începând din august, de doar 30% din capacitate, motiv pentru care compania a avut pierderi, după cum a explicat proprietarul Fly Lili pentru publicația citată.

„O zi de operare ne costă 80.000 de euro. Fiecare zi fără pasageri ne aduce pierderi de minimum 50.000 de euro, ceea ce înseamnă o pierdere de aproximativ 1,5 milioane de euro pe lună! Zi și noapte fac socoteli, caut soluții, am pierdut foarte mulți bani, nu mai pot să susțin fianciar Fly Lili la Brașov. Deși ne-am dori să rămânem, am ajuns la capătul posibilităților noastre financiare. Le cerem scuze celor care au fost afectați de anulări. De aceea, am fost nevoiți să punem prețuri mari la bilete începând cu 10 ianuarie, pentru a descuraja achiziționarea lor, astfel încât să avem cât mai puțini pasageri afectați de anulări”, a declarat Jurgen Faff.

De luna viitoare, pe aeroportul din Brașov va mai rămâne o singură companie, Wizz Air, care va avea curse către Londra, Budapesta și Dortmund.

În toamna anului 2023, o altă companie aeriană, Dan Air, a anunțat că din decembrie 2023 își mută cursele de pe aeroportul din Brașov pe cel din Bacău. La momentul respectiv, oficialii companiei aeriene Dan Air, au detaliat motivele pentru care au luat această decizie: „programul restrâns, lipsa dotărilor corespunzătoare ale aeroportului, esenţiale pentru efectuarea zborurilor pe timp de iarnă şi lipsa de facilităţi oferite companiilor aeriene”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: