Compania care dezvoltă ChatGPT a creat un software care poate face distincţia între textele scrise de om și cele generate de AI

Redacția feb. 1, 2023 0 comentarii
ChatGPT

Compania care dezvoltă ChatGPT a creat un software care poate face distincţia între textele scrise de om şi cele generate de inteligenţa artificială, informează News.ro. OpenAI AI Text Classifier, care este şi el, la rândul lui, un model lingvistic antrenat pe baza multor exemple de texte scrise atât de oameni, cât şi de AI, este configurat să indice cât de probabil este ca un anumit text să fie generat de ChatGPT sau alt instrument similar.

Noul Text Classifier lansat de OpenAI nu este deosebit de exact când vine vorba de identificarea textelor generate de AI, având o rată de succes de doar 26%.

Compania spune, însă, că scopul acestuia este de a ajuta la identificarea textelor scrise de AI când este folosit în tandem cu alte metode, nu de a face singur acest lucru.

OpenAI AI Text Classifier mai are şi alte limitări. Poate fi folosit doar în cazul textelor cu cel puţin 1.000 de caractere şi nu identifică plagiatul.

Compania avertizează şi cu privire la eficienţa noului instrument în cazul altor limbi decât engleza şi în cazul textelor scrise de copii, acolo unde rata de succes scade şi mai mult.

Lansarea OpenAI AI Text Classifier vine în contextul în care din ce în ce mai multe voci le cer companiilor care dezvoltă chatboţi bazaţi pe AI să ofere şi instrumente care să poată combate eventualele efecte negative ale folosirii acestora.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *