Compania de servicii geologice Prospecțiuni a ieșit din insolvență. Firma a făcut plăți de peste 900 milioane lei

prospectiuni masini Foto: Prospectiuni

Prospecţiuni SA, firma de servicii geologice controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, a ieşit din insolvenţă şi îşi va continua activitatea economică, a anunţat vineri administratorul judiciar Euro Insol, transmite Agerpres. Totalul plăţilor efectuate de Prospecţiuni în insolvenţă se ridică la peste 900 milioane lei. Prospecţiuni a intrat în insolvenţă în anul 2016, pe fondul unei crize acute de lichidităţi.

“Prin hotărârea pronunţată în data de 21.04.2022, Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea administratorului judiciar Euro Insol şi a dispus închiderea procedurii de reorganizare judiciară a Prospecţiuni SA, societatea urmând să îşi continue activitatea economică”, se arată într-un comunicat al Euro Insol.

În perioada insolvenţei, Prospecţiuni a plătit toţi creditorii săi la valoarea nominală a creanţelor, aproximativ 100 milioane lei, a achitat către ANAF creanţe curente de peste 190 milioane lei, a realizat investiţii în echipamente şi tehnologii performante în valoare de peste 68 milioane lei, a transmis compania. Totalul plăţilor efectuate de Prospecţiuni în insolvenţă se ridică la peste 900 milioane lei.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

De asemenea, în această perioadă, societatea a deschis o nouă sucursală în Republica Kazakhstan.

Resursele financiare pentru susţinerea şi realizarea planului de reorganizare judiciară au fost generate din executarea unor contracte de achiziţie şi procesare date seismice, lucrări de perforare şi investigare geofizică pentru sonde (logging) cu Romgaz, OMV Petrom, Hunt Oil (SUA), Amronco, Geofizika Torun (Croaţia), cu o valoare de peste 720 milioane lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

“Reorganizarea Prospecţiuni SA reprezintă un succes pentru industria românească de petrol şi gaze naturale, cu atât mai mult cu cât în această perioadă nevoia de hidrocarburi este esenţială pentru România”, a declarat Adrian Munteanu, practician coordonator în cadrul Euro Insol.

Prospecţiuni a intrat în insolvenţă în anul 2016, pe fondul unei crize acute de lichidităţi. Printre cei mai importanţi creditori ai societăţii s-au numărat: Banca Comercială Română, Banca de Export Import a României Eximbank, Libra Internet Bank, Export – Import Bank of the United States, Export Development Canada, ANAF, Mitcham Europe KFT, AIG Europe Limited şi o serie de societăţi atât din ţară, cât şi din Europa, Asia şi America de Nord.

În anul 2017, Prospecţiuni a intrat în etapa de reorganizare judiciară, în urma unui plan de reorganizare propus, redactat şi implementat de administratorul judiciar Euro Insol.

Prospecţiuni este o companie 100% românească, având acţionar majoritar firma Tender SA, care activează de peste 65 de ani pe piaţa serviciilor de explorare hidrocarburi.

Prospecţiuni a avut o contribuţie majoră în descoperirea zăcămintelor de hidrocarburi. De exemplu, din lucrările de prospecţiuni seismice executate în România, compania a executat peste 99% din cei peste 480.000 km pătraţi de lucrări 2D şi peste 97% din lucrările de prospecţiuni seismice 3D, însumând o suprafaţă de aproximativ 16.000 km pătraţi. Principalii beneficiari ai acestor lucrări au fost cele două mari companii Petrom şi Romgaz.

De asemenea, Prospecţiuni a executat cartarea şi elaborarea Atlasului cu roci ornamentale din România şi cartarea apelor minerale.