Companie americană de IT intră pe piața din România și vrea să angajeze 150 de specialiști software până în 2023

Redacția mai 17, 2021 0 comentarii
computer, calculator, birou

Compania americană Coherent Solutions, cu afaceri de peste 76 milioane de dolari, deschide un centru de cercetare şi dezvoltare în România şi vrea să angajeze peste 150 de specialişti software, până în 2023, a anunțat compania, potrivit News.ro.

Coherent Solutions, companie specializată în dezvoltarea de produse software şi servicii de consultanţă,  intră pe piaţa din România şi deschide primul birou în Bucureşti. Aflată în plin proces de recrutare, compania şi-a propus ca până la finalul anului să ajungă la o echipă de peste 30 de specialişti IT, a informat compania. Echipa Coherent Solutions România va fi condusă de Alina Şandru.

“Centrul R&D din România vine după ce la începutul acestui an am mai deschis încă două centre în Lituania, respectiv Ucraina, şi completează perfect planul nostru de expansiune în Europa Centrală şi de Est. Chiar dacă pandemia ne-a forţat să gândim şi să muncim diferit, am ales să nu mai amânăm această deschidere şi să investim în dezvoltarea unei echipe în Bucureşti”, spune Igor Epshteyn, preşedinte şi chief executive officer. “Sectorul IT rămâne în România, chiar şi în contextul pandemiei, unul extrem de competitiv şi atrăgător pentru companiile internaţionale”, a spus Alina Şandru, general manager Coherent Solutions România.

La nivel global, Coherent Solutions are o echipă de peste 1.500 de angajaţi, experţi în dezvoltarea de produse şi soluţii personalizate, precum aplicaţii web şi mobile, DevOps şi servicii de date şi tehnologii emergente, cum ar fi blockchain şi IoT – cu peste 1.000 de proiecte finalizate în ultimii 25 de ani. Sediul central este în Minneapolis, Minnesota, iar cele şase centre de dezvoltare se află în Belarus, Bulgaria, Lituania, România şi Ucraina.

Pandemia nu pare să fi încetinit expansiunea companiilor de IT, dimpotrivă – nevoia accelerată de digitalizare a creat oportunități pentru jucătorii din domeniu. În urmă cu câteva zile, dezvoltatorul de solutii software 3Pillar Global, cu sediul central în Romania la Cluj-Napoca, dar cu birouri și în Timișoara și Iași, anunța că are nevoie în acest an de încă 100 de angajați. Noutatea sezonului de recrutare: specialiștii IT vor putea lucra remote, full-time, de oriunde din țară. Pandemia a adus și alte oportunități pentru sectorul Tehnologiei: tot mai mulți clienți și-au dorit să digitalizeze mai multe componente din business-ul lor.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *