Companii din sectorul IT din România și Bulgaria pot primi finanțare de 25.000 de euro, prin programul de preaccelerare lansat de EIT Digital

bani, finantari, euro Foto: Pexels.com

Zece echipe de antreprenori din România şi Bulgaria pot să câștige 25.000 de euro prin intermediul Venture Program, un program de preaccelerare lansat de EIT Digital, parte a Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT), potrivit unui comunicat de presă.

A doua ediţie a programului în România şi Bulgaria este susţinută de platforma de incubare Startup Reaktor, în parteneriat cu Techcelerator şi Romanian Tech Startups Association (ROTSA).

EIT Digital Venture Program a fost lansat în 2018 pentru a sprijini antreprenorii aflaţi la început de drum din Ţările Baltice şi Europa de Sud-Est. Începând cu această ediţie, programul se desfăşoară în 22 de ţări europene. Pe parcursul primelor cinci ediţii, EIT Digital a sprijinit peste 200 de antreprenori şi a lansat 124 de start-upuri, dintre care o parte au strâns rapid investiţii şi au semnat contracte cu clienţi.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Echipele din România şi Bulgaria pot aplica pe platforma F6S până pe 16 aprilie.

„Se pot înscrie echipele care construiesc un produs cu grad mare de inovare şi potenţial de comercializare în una dintre cele cinci industrii susţinute de EIT Digital: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, Digital Tech, Digital Finance. Echipele selectate vor beneficia de un program intensiv de preaccelerare de opt săptămâni; acestea vor participa la traininguri despre cum să îşi dezvolte MVP-ul, cum să identifice clienţii potriviţi, să îşi înfiinţeze compania de tip start-up şi să obţină fonduri de la investitori”, se anunță în comunicat.

În cadrul evenimentului Demo Day, echipele vor putea să-şi valideze soluţia de business prin prezentarea acesteia în faţa investitorilor, a potenţialilor clienţi şi a experţilor din comunitatea de tehnologie.

Potrivit comunicatului, toate echipele vor primi o tranşă iniţială de 5.000 de euro sub formă de grant, la care se va adăuga o finanţare tip equity de 10.000 de euro pentru cei care vor finaliza programul şi îşi vor înregistra compania.

De asemenea, primele zece start-upuri, dintre toţi participanţii la nivel european, care vor obţine o finanţare de cel puţin 50.000 de euro de la investitori privaţi sau vor înregistra vânzări de peste 10.000 de euro până la sfârşitul lunii noiembrie, vor beneficia de o finanţare suplimentară de 10.000 de euro, ceea ce înseamnă că sprijinul total al EIT Digital ar putea fi de 25.000 de euro, se mai transmite în comunicat.

Prima ediţie a programului din România şi Bulgaria a avut loc anul trecut şi a înregistrat 38 de aplicaţii.
Cinci echipe româneşti au câştigat un grant de 5.000 de euro (Foni.AI, Insuloc, Rastel.io, Dotstride – fost Smoek şi Eyelearn – fost WakeZ). Toate cele cinci au trecut în faza a doua, şi-au înregistrat companiile şi au primit 10.000 euro pentru 5% din capitalul social.

În etapa finală, trei echipe din România s-au calificat printre cele zece start-upuri europene finaliste, au atras o rundă de finanţare de 50.000 de euro, căreia i s-a alăturat EIT Digital cu încă 10.000 de euro.

EIT Digital este o comunitate de cunoaştere şi inovare a Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT). EIT Digital este cofinanţat de Uniunea Europeană.

Startup Reaktor este o platformă de incubare creată pentru a pune în legătură sute de start-upuri tehnologice aflate la început de drum, investitori de tip angel, acceleratoare, reţele corporative, universităţi şi mass-media din Europa Centrală şi de Est.

ROTSA (Romanian Tech Startups Association) este o organizaţie nonprofit care îşi propune să promoveze, să sprijine şi să reprezinte interesele start-up-urilor de tehnologie din România.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: