Concurența suspectează Fabryo de înțelegeri cu distribuitorii de pe piața vopselelor

fabryo

Consiliul Concurenței declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața producţiei şi comercializării vopselelor şi acoperirilor decorative între Fabryo Corporation şi unii dintre distribuitorii săi.

Autoritatea de Concurență are indicii că Fabryo Corporation, în calitatea sa de producător, a stabilit preţurile de revânzare în relaţia cu distribuitorii săi, pentru o serie de produse comercializate. De asemenea, investigația vizează și o posibilă înțelegere pentru împărţirea pieţei pe criterii de teritorialitate.

În cadrul acestei investigații, inspectorii Consiliului Concurenței au efectuat inspecții inopinate la sediul şi punctele de lucru ale Fabryo, precum şi la unele firme distribuitoare: Adimag Com Impex, Almir, BogMad Prestcom, Cindy, Macon, Oyl Company, Orca , Romteco, Service Top Agro şi Sanex Com.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Grupul olandez AkzoNobel a preluat integral, în 2018, producătorul de vopsele şi tencuieli de­co­rative Fabryo, detinut din 2009 de fondul suedez de in­vestiţii Oresa Ventures. Tranzacţia a inclus două fabrici şi şase centre de distribuţie de vopsele decorative, adezive şi morare, inclusiv una dintre cele mai mari unităţi de producţie din regiune, cu capacităţi pentru extinderea viitoare.

Sursa foto: Savana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *