CONFIRMARE Electrica SA anunță oficial concedieri colective

energie electrica Sursa foto: ACUE

Grupul de furnizare și distribuție de energie Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, anunță concedieri colective, parte a unui plan de reorganizare la centru, după cum a scris Economedia în exclusivitate aici.

Electrica SA a anunțat miercuri, la Bursa de Valori București, că în ședința consiliului de administrație a fost aprobată implementarea unui proces de reorganizare a structurii de personal a societății și aplicarea măsurii de concediere colectivă.

Reorganizarea va duce la o reducere a numărului de posturi de la 120 la 85. Planul prezentat anterior de Economedia prevedea o reducere a numărului de posturi la 84.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Cum explică Electrica SA aceste concedieri? „Cu privire la necesitatea și oportunitatea desfășurării procesului de reorganizare a structurii de personal a Societății, se menționează că acesta face parte dintr-un complex mai amplu de măsuri considerate de managementul executiv și Consiliul de Administratie al Societății, cu privire la procesul de transformare global al grupului Electrica, care să pregătească atât Electrica, cât și pe fiecare dintre filialele sale, să acționeze agil într-un domeniu marcat de volatilitate, incertitudine și complexitate, să facă față provocărilor din mediul intern și extern și să-și întărească perfomanța financiară, în baza căreia să poată transpune proiectele de dezvoltare despre care acționarii și investitorii sunt informați în conformitate cu principiile de transparență adoptate de Societate”, arată anunțul companiei la BVB.

Economedia a scris anterior că Electrica SA a anunțat angajații de concedierile colective în prag de Crăciun. Compania dădea atunci vina pe rezultatele slabe obținute de filiale din cauza evoluției prețului la energie electrică. De altfel, Electrica SA estimează că anul acesta profitul companiei se va reduce cu aproape 100%.

Conform documentului obținut atunci de Economedia, directorul general al Electrica SA, Corina Popescu, a transmis planul de reorganizare a structurii de personal și concediere colectivă către consiliul de administrație în data de 20 decembrie 2021.

Acesta prevedea că, din cei 120 de angajați pe care îi are Electrica SA în prezent, compania va rămâne cu numai 84 de angajați, așadar urmând să fie concediați colectiv 36 de angajați, aproximativ o treime din total. Compania va trece de asemenea printr-o „reașezare” de departamente, atât prin comasarea unor departamente actuale, cât și prin desființarea unora și înființarea altora.

Compania mai estima că, pentru anul 2022, comparativ cu anul 2021, rezultatul net al Electrica SA va fi în scădere cu 315 milioane lei, sau 99,6%, în principal din cauza reducerii veniturilor din dividende cu aproximativ 99%, ca urmare a influenței negative a creșterii prețului energiei electrice în rezultatul filialelor de distribuție și furnizare pentru anul 2021.

Economedia a atras atunci atenția că planul de reorganizare și detaliile sale nu au ajuns și la Bursa de Valori București, în contextul în care compania este listată. Asta deși, conform regulilor pieței de capital, companiile listate au o serie de obligații de informare.

Potrivit regulamentului, emitenți listați precum Electrica trebuie să facă publice, fără a depăşi 24 de ore de la producerea evenimentului, informaţii precum „restructurări sau reorganizări care au efect semnificativ asupra activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, poziţiei financiare sau a profiturilor şi pierderilor emitentului”.

Într-un răspuns la solicitarea Economedia, fiind chestionată de ce nu a transmis aceste informații și către acționari, prin BVB, Electrica SA a transmis că „respectă cerințele și rigorile legislației pieței de capital”. Compania a transmis, de asemenea, să ne bazăm demersurile jurnalistice pe „informațiile disponibilizate public de Electrica”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: