Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom S.A. a preluat companiile Intertrans Karla SRL, Bridgeconstruct SRL şi ATS Energy SA, anunță autoritatea de concurență printr-un comunicat.
Grupul OMV Petrom este activ, în România, de-a lungul întregului lanţ valoric al energiei: de la explorarea şi producerea de ţiţei şi gaze naturale, până la rafinarea şi distribuţia de carburanţi şi, mai departe, la generarea de energie electrică, precum şi comercializarea gazelor naturale şi a energiei electrice.
Intertrans Karla SRL, Bridgeconstruct SRL şi ATS Energy SA sunt active în domeniul producerii de energie electrică.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.
Tranzacția a intrat în analiza Consiliului la sfârșitul lunii august.
La sfârșitul lunii iulie, Consilului Concurenței a anunțat că că analizează tranzacţia prin care OMV Petrom cumpără mai multe firme care pregătesc patru parcuri eoliene și un parc fotovoltaic în sudul României.
Este vorba de RES Terranet Holding SRL, companiile Tenersolar Park SRL, Enerintens Solar SRL și CIL PV Plant SRL.
Tranzacția este realizată alături de un holding înregistrat în Cipru și legat, conform termene.ro, de compania Renovatio.
RES Terranet Holding SRL este o societate de tip holding care deține participații în cadrul mai multor firme din România active în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea și gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.
Tenersolar Park SRL, Enerintens Solar SRL și CIL PV Plant SRL se ocupă cu producția de energie electrică, fiind societăți de proiect care urmăresc dezvoltarea a patru parcuri eoliene și un parc fotovoltaic, care vor fi construite în zona de sud a României.
OMV Petrom și-a intensificat în ultimele luni achizițiile „verzi”. În luna mai, compania a finalizat tranzacția prin care cumpără integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România. Recent, OMV Petrom a intrat în acționariatul fondului EIT InnoEnergy, co-fondat de Uniunea Europeană.