Consiliul General al Capitalei a aprobat toate cele 37 de cereri de finanțare prin programul „Anghel Saligny”

primaria Capitalei Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Consiliului General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, în ședința extraordinară de luni, cele 37 de hotărâri prin care se solicită finanțarea prin Programul Naţional „Anghel Saligny” a câtorva zeci din proiectele mari ale Bucureștiului, în special în domeniul infrastructurii rutiere, scrie Agerpres. Valoarea totală a proiectelor trece de opt miliarde de lei.

Printre acestea se numără lucrările de la Prelungirea Ghencea, reabilitarea sistemului rutier pe o serie de artere din Capitală, proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, revitalizarea urbană a cheiului Dâmboviţa, modernizarea reţelei de troleibuz pe mai multe străzi şi bulevarde, pasajul Doamna Ghica, îmbunătăţirea accesului pietonal, amenajarea staţiilor de transport public şi dotarea acestora cu echipament de informare a călătorilor, extinderea sistemului de semaforizare inteligentă pentru 574 de intersecţii şi prioritizarea vehiculelor cu destinaţie specială.

Consilierul municipal USR Andrei Rigu a declarat că proiectele de pe ordinea de zi sunt „importante pentru oraş, necesare pentru cetăţeni”, dar a menţionat că „ar fi fost mult mai bine” ca membrii CGMB să le poate consulta cu mai mult timp înainte.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Potrivit acestuia, primarul general trebuie să explice cum se integrează aceste investiţii într-o „strategie unitară, predictibilă şi pe termen lung” pentru Bucureşti. El a menţionat că va propune un proiect de hotărâre pentru a asigura transparenţa implementării acestor obiective.

„Este foarte important ca Primăria Municipiului Bucureşti să comunice către cetăţeni: stadiul proiectelor, în momentul în care se vor implementa, contractorii şi valoarea exactă a lucrărilor care se vor efectua. În acest sens intenţionez să depun un proiect de hotărâre, ca să avem aceste informaţii disponibile cât mai uşor cetăţenilor din Bucureşti”, a spus el.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, arăta că proiectele propuse pentru finanţare prin „Anghel Saligny” vizează reabilitarea şi extinderea liniilor de tramvai, semaforizarea inteligentă. Acestea, alături de proiectul Orbital Bucureşti şi metroul de suprafaţă, sunt menite să rezolva problema traficului rutier intens din Capitală.

Primăria generală are în plan cel puțin 25 de proiecte de investiții, printre care se numără:

  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivului de investiții “Străpungere b-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II – km 2+400 – intersecție Calea Vitan Bârzești”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare din Programul național de investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiții “Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea între Strada Brașov și Terminal Tramvai 41″
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivului de investiții “Drum de acces în Cartier Henri Coandă prin Str. Biharia” în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier între bucla de întoarcere Piața Unirii și bucla de întoarcere Sf. Gheorghe”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe Bulevardul Chișinău, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Dimitrie Pompeiu, Șos. Petricani, B-dul. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Reînvierii și Str. Turmelor”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Pache Protopopescu și Str. Traian”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, în vederea finanțării obiectivul de investiții „Reabilitare sistem rutier pe B-dul. Theodor Pallady, B-dul 1 Decembrie, B-dul. Basarabia, Calea Călărașilor, B-dul. Corneliu Coposu inclusive Bucla Complex Titan”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții „ANSAMBLUL URBAN COMPLEX – POD MIHAI VODĂ, POD PIETONAL ȘI PENTRU BICICLIȘTI PESTE DÂMBOVIȚA”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții „SPAȚIU PUBLIC URBAN PODUL CALICILOR – ANSAMBLU URBAN DOMNIȚA BĂLAȘA, AMENAJARE URBANĂ PALATUL DE JUSTIȚIE”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții „PIAȚA CONSTITUȚIEI – SPAȚIU PUBLIC”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții „Traseu prioritar pietonal și de bicicliști (include 42 subproiecte)”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare, pentru obiectivul de investiții „PROIECT CHEIUL DÂMBOVIȚEI UNIRII – IZVOR, SPLAIUL INDEPENDENȚEI, POD UNIRII – POD IZVOR”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare, pentru obiectivul de investiții: „RECONFIGURARE CALEA MOȘILOR ÎNTRE STRADA BĂRĂȚIEI ȘI BULEVARDUL CAROL I”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ, din programul național de investiții „Anghel Saligny”, pentru obiectivul de investiții ”Dâmbovița – axa creativă a orașului”

Programul „Anghel Saligny”, căruia i se mai spune și PNDL 3, este cel care a declanșat criza politică în România, după ce USR PLUS, nemulțumit de modul de punere în practică a programului, a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului din care făcea parte.

Programul „Anghel Saligny”, considerat o continuare a programelor PNDL 1 și 2, prevede alocarea către zona rurală a 50 de miliarde de lei, pentru proiecte de infrastructură, banii pentru proiecte urmând să fie acordați pe șapte ani. Programul a fost adoptat de Guvernul Cîțu la începutul lunii septembrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.