Constructorul român UMB, deținut de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a trecut pragul de 2,1 miliarde lei afaceri în 2022, în creștere cu 61% în comparație cu 2021 (1,3 miliarde lei), potrivit datelor publicate la Ministerul Finanțelor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit datelor financiare publicate la Ministerul Finanțelor, UMB a înregistrat anul trecut un profit net de 137 milioane lei și avea în 2022 un număr mediu de 46 de angajați.

Pentru celelalte două firme deținute de Umbrărescu, Tehnostrade și SA&PE Construct, nu au fost încă publicate datele financiare pentru 2022.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

UMB, cel mai puternic constructor din România, derulează contracte de aproximativ 9 miliarde de lei cu Ministerul Transporturilor, potrivit datelor pe care le-a centralizat Economedia. Sunt 12 contracte cu o valoare cuprinsă între 1,8 miliarde lei (Autostrada cu Tuneluri Lugoj – Deva) și aproximativ 180 de milioane lei, podul peste Siret de la Cosmești. Dacă CNSC va respinge contestațiile Tekfen (Turcia) pentru loturile de mijloc ale Autostrăzii Buzău – Focșani, atunci UMB mai adaugă în portofoliu două contracte de aproximativ 2,5 miliarde lei. Primele trei contracte ca valoare sunt: Autostrada Margina – Holdea (1,8 miliarde lei), Autostrada Transilvania Mihăești – Zimbor (1,6 miliarde lei după suplimentarea contractului cu rezerva de implementare) și lotul 2 al Autostrăzii București Nord cu 830 milioane lei. Contractele ar putea depăși semnificativ această valoare (9 miliarde lei) pe măsură ce CNAIR ajustează costurile (medie de 23%) sau aprobă alocarea rezervei de implementare care variază în funcție de contract.

Recent, familia Umbrărescu a primit aprobare pentru ajutor de stat prin schema pentru industria prelucrătoare, pentru compania Eco Wind Power SRL, care se ocupă cu productia de energie electrică. Înregistrată în 2007, compania avea în 2021 o cifră de afaceri de 370.834 lei, un profit net de 141.600 de lei și niciun angajat.

Potrivit datelor Termene, întreaga familie Umbrărescu, supranumit „regele asfaltului”, este implicată în acest business. Acționarul majoritar este Mirela Umbrărescu, Dorin Umbrărescu fiind acționar minoritar. Sunt implicați în Eco Wind Power și fii lor, Alexandru și Răzvan Umbrărescu.