Constructorul român UMB, deținut de Dorinel Umbrărescu, a înregistrat afaceri de 2,1 miliarde lei în 2022

UMB A 1 Dorinel Umbrărescu

Constructorul român UMB, deținut de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a trecut pragul de 2,1 miliarde lei afaceri în 2022, în creștere cu 61% în comparație cu 2021 (1,3 miliarde lei), potrivit datelor publicate la Ministerul Finanțelor.

Potrivit datelor financiare publicate la Ministerul Finanțelor, UMB a înregistrat anul trecut un profit net de 137 milioane lei și avea în 2022 un număr mediu de 46 de angajați.

Pentru celelalte două firme deținute de Umbrărescu, Tehnostrade și SA&PE Construct, nu au fost încă publicate datele financiare pentru 2022.

UMB, cel mai puternic constructor din România, derulează contracte de aproximativ 9 miliarde de lei cu Ministerul Transporturilor, potrivit datelor pe care le-a centralizat Economedia. Sunt 12 contracte cu o valoare cuprinsă între 1,8 miliarde lei (Autostrada cu Tuneluri Lugoj – Deva) și aproximativ 180 de milioane lei, podul peste Siret de la Cosmești. Dacă CNSC va respinge contestațiile Tekfen (Turcia) pentru loturile de mijloc ale Autostrăzii Buzău – Focșani, atunci UMB mai adaugă în portofoliu două contracte de aproximativ 2,5 miliarde lei. Primele trei contracte ca valoare sunt: Autostrada Margina – Holdea (1,8 miliarde lei), Autostrada Transilvania Mihăești – Zimbor (1,6 miliarde lei după suplimentarea contractului cu rezerva de implementare) și lotul 2 al Autostrăzii București Nord cu 830 milioane lei. Contractele ar putea depăși semnificativ această valoare (9 miliarde lei) pe măsură ce CNAIR ajustează costurile (medie de 23%) sau aprobă alocarea rezervei de implementare care variază în funcție de contract.

Recent, familia Umbrărescu a primit aprobare pentru ajutor de stat prin schema pentru industria prelucrătoare, pentru compania Eco Wind Power SRL, care se ocupă cu productia de energie electrică. Înregistrată în 2007, compania avea în 2021 o cifră de afaceri de 370.834 lei, un profit net de 141.600 de lei și niciun angajat.

Potrivit datelor Termene, întreaga familie Umbrărescu, supranumit „regele asfaltului”, este implicată în acest business. Acționarul majoritar este Mirela Umbrărescu, Dorin Umbrărescu fiind acționar minoritar. Sunt implicați în Eco Wind Power și fii lor, Alexandru și Răzvan Umbrărescu.

Captură Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *