Continental, cu 7 fabrici în România, va înființa un nou departament denumit mobilitate autonomă

Continental

Continental, companie germană cu 7 fabrici în România și circa 20.000 de angajați, a anunțat că va crea o unitate dedicată pentru asistența avansată a șoferului și tehnologia mașinilor autonome, numită mobilitate autonomă. Noua unitate este așteptată să fie lansată pe 1 ianuarie 2022.

De altfel, în ultimele luni, Continental a anunțat parteneriate în spațiul de înaltă tehnologie cu companii precum AEye Inc. și o platformă de dezvoltare de software pentru automobile pe care a dezvoltat-o ​​împreună cu Amazon Web Services.

Frank Petznick, care va conduce noua entitate Continental, a declarat că noul departament va funcționa oarecum independent de restul Continental, care anul trecut a avut vânzări globale de echipamente și sisteme originale de 29,68 miliarde de dolari.

„Dacă există o tehnologie există pe piață și vedeți că aceasta este o tehnologie de vârf de referință, de ce am face-o din nou și am încerca să o potrivim?”, s-a întrebat Petznick.

„Așadar, dorim, de asemenea, să arătăm pieței bursiere că aceasta nu este marja noastră care scade într-un fel. Nu – spunem că facem o investiție strategică în acest domeniu și îl facem vizibil”, a conchis acesta.

Furnizorul german de componente auto Continental a mai anunțat în această vară că va închide fabrica de sisteme de inducție din Nădab (Arad) și va transfera operațiunile spre fabrica de furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire din Carei (Satu Mare), transferulfiind argumentat prin scăderea cererii de anumite produse pe piață. Acesta se derula treptat, până la jumătatea anului viitor, și va afecteze peste 300 de angajați.

Sursa foto: Continental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *