Contract de 100 milioane lei pentru montarea și punerea în funcțiune a unui hidroagregat la hidrocentrala Porțile de Fier 2

hidrocentrala-ss

Compania Hidroelectrica a scos la licitație un contract de 99 milioane lei pentru montarea și punerea în funcțiune a hidroagregatului 1 de la hidrocentrala Porțile de Fier 2. Acest hidroagregat în fost în reabilitare și acum trebuie pus din nou în funcțiune, ca restul agregatelor de la CHE Porțile de Fier 2.

Contractul se derulează pe o perioadă de 16 luni și presupune, conform descrierii din SICAP , „proiectare, evaluarea stării tehnice a echipamentelor care au fost în conservare, finalizare lucrări de reabilitare rest de executat la echipamente, inclusiv refacerea stării tehnice a echipamentelor acolo unde este necesar, montarea hidroagregatului și a instalațiilor auxiliare aferente, punerea în funcţiune a hidroagregatului nr. 1 şi instalatiilor auxiliare ale acestuia, garanții asupra lucrarilor executate, la finalul contractului Contractantul furnizând un produs complet, pregătit pentru a fi pus în funcţiune (”la cheie”)”.

Hidroagregatul 1 a fost retras din funcțiune de 10 ani, în 2012, și de atunci a fost conservat, reparat și modernizat. Acum, citim în caietul de sarcini, reabilitarea s-a terminat, mai puțin la paletele de aparat director, și trebuie să fie repus în funcțiune, ca să producă electricitate, așa cum a fost proiectat inițial.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Ofertele se deschid în 7 iunie, departajarea lor se face în funcție de preț și de perioada de garanție oferită.

Construcția Sistemul Portile de Fier II a început în anul 1977 odată cu semnarea Acordului intre Guvernele Romaniei și fostei Iugoslavii. Potrivit Hidroelectrica, Obiectivul are o configurație nesimetrică, Dunărea fiind barată în două fronturi (cel principal pe brațul principal al Dunării și cel de-al doilea de pe brațul Gogoșu). Obiectivul este compus dintr-o centrală de bază cu 16 agregate de tip bulb (câte 8 pentru fiecare parte puse în funcțiune în perioada 1984 – 1986), două centrale suplimentare (funcționale din 1994, cea românească, respectiv din 2000, cea sârbească), trei ecluze (două pe partea româna și una pe partea sârbă) și două baraje deversoare (cel românesc pe brațul Gogoșu, cel sârbesc în frontul principal de barare).

Partea română a centralei de bază este la ultimul agregat din program de retehnologizare – cel care urmează să se pună acum în funcțiune, puterea instalată crescând de la 216 MW înainte de retehnologizare la 251 MW dupa retehnologizare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: