Contracte pentru 64 de kilometri de autostradă: Miercuri, la București, se semnează contractele pentru 18 kilometri pe Autostrada A0 Nord, 30 de kilometri între Leghin și Târgu Neamț pe Autostrada Unirii A8 (PNRR) și alți 16 kilometri pe lotul 4 al Autostrăzii A13 Sibiu – Făgăraș

Autostrada Unirii A 8 prelungire desemnare constructori loturi PNRR noi termene 25 și 31 iulie

Trei contracte pentru 64 de kilometri de autostradă și 5 kilometri de drum de legătură vor fi semnate miercuri, 20 septembrie, la Ministerul Transporturilor. La 4 ani de la lansarea licitației se atribuie contractul lotului 1 de pe Autostrada A0 Nord Asocierii Pizzarotti – Retter, pe Autostrada Unirii (A8) se semnează cu UMB primul contract, lotul III din PNRR Leghin – Târgu Neamț, iar pe Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș, contractul cu Makyol pentru lotul 4.

Autostrada A0 București Nord

Termenul de realizare este de 34 de luni, 12 proiectare și 22 execuție, iar pe Lotul 1 Joița (A1) – Corbeanca (DN 1) sunt prevăzute 10 structuri din care două pasaje lungi: un pasaj de 733 de metri peste Calea Ferată și DN 7 București – Pitești, respectiv un pod cu o lungime de 650 de metri peste râul Colentina și Magistrala CFR București – Brașov. Constructor Pizzarotti-Retter.

Autostrada Unirii

Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată în iulie, câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț cu prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA). Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările (finanțate prin PNRR) în 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secțiuni (Leghin – Târgu Neamț) care face parte din A8 (Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni). Semnarea contractului se face fără a mai aștepta decizia CAB la contestația Danlin.

Autostrada Sibiu – Făgăraș

Contractul pentru lotul 4, Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș (16 km autostradă și 5 kilometri drum de legătură) se semnează cu Makyol, constructor căruia CNAIR i-a atribuit și lotul 3. ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – YAPI MERKEZI INSAAT VE SANAYI A.S. trebuie să finalizeze proiectarea în 12 luni, iar lucrările de construcție în 36 de luni. Finanțarea contractului în valoare de 1,19 miliarde lei fara TVA va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027.

Sursa Foto : Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *