Controale ANAF la comercianți de legume și fructe: șase depozite închise, amenzi de peste 2,8 milioane

Redacția mai 24, 2022 2 comentarii
supermarket cumparturi legume

Controalele demarate săptămâna trecută de către ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, la comercianții de legume și fructe au dus deocamdată la închiderea a șase depozite și la amenzi de peste 2,8 milioane lei, anunță Fiscul.

În perioada 18-20 mai s-au desfășurat controale la contribuabili care importă, achiziționează intracomunitar și desfășoară comerț cu legume-fructe în principalele centre angro din țară și la societăți care extrag nisip și pietriș (balastiere).

În primele trei zile, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăți din întreaga țară și au aplicat sancțiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi și confiscări), din care:

– peste 500 de amenzi contravenționale în valoare de peste 2,8 milioane de lei

– aprox. 100.000 de lei, sume confiscate în numerar.

Mai mult, șase depozite au fost sigilate, iar marfă de cca. 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată.

Controalele au vizat fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligație legală, existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar și a formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială.

Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obținute din comercializarea mărfurilor, produse deținute fără documente justificative, desfășurarea activităților fără îndeplinirea condițiilor legale de declarare/autorizare.

„Plata taxelor și impozitelor este și un act de responsabilitate socialã, nu doar fiscală, pentru fiecare dintre noi – de la marile corporații, la mici antreprenori, pânã la persoanele fizice”, a mai declarat președintele ANAF.

Sursa Foto: Pexels

Comentarii

  1. In sfarsit , se intampla ce trebuia sa se intample , de multa vreme,,
    –EVAZIUNEA DIN PIETELE AGROALIMENTARE DIN ROMANIA ,ESTE ENORMA , DE NEIMAGINAT , este si Mafia Pietelor , cu locurile de la mesele ptr vanzare ,
    –Apoi ,, marfa,, adusa cu tyrul fara documente si la fel se si vinde ,Apoi asa-zis producatorii , tuciurii care ,vand ardei ,rosii din Trurcia , banane ,portocale etc si ceva ,legume locale ,ca sa acopere Minciuna -Smecheria damboviteana ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.