Criza Credit Suisse: Excutivii băncii și-au petrecut weekend-ul încercând să liniștească investitorii/ Acțiunile companiei au scăzut cu până la 10% la începutul tranzacțiilor de luni

Credit Suisse pixabay.com

Acțiunile Credit Suisse (CSGN.S) au scăzut cu până la 10% la începutul tranzacțiilor de luni, reflectând îngrijorările pieței înaintea unui plan de restructurare care va fi prezentat o dată cu rezultatele celui de-al treilea trimestru la sfârșitul lunii octombrie, informează Reuters.  Potrivit Financial Times, executivii băncii și-au petrecut week-endul încercând să liniștească ivestitorii cu privire la soliditatea financiară a grupului. Aceasta ca urmare aunei creșteri puternice a marjelor pe swapurile de risc de neplată (CDS) ale băncii, care oferă protecție împotriva nerespectării datoriilor unei companii.

Autoritatea elvețiană de reglementare FINMA și Banca Angliei din Londra, unde creditorul are un hub important, monitorizează situația și colaborează îndeaproape, a declarat o sursă familiarizată cu situația, potrivit Reuters.

Problemele recente ale Credit Suisse erau bine cunoscute și nu au existat evoluții majore recente, a adăugat sursa.

Analize Economedia

Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice

Banca Angliei a refuzat să comenteze.

Directorul general Ulrich Koerner a declarat săptămâna trecută angajaților că Credit Suisse dispune de capital și lichidități solide.

Iar directorii băncii și-au petrecut sfârșitul de săptămână asigurând marii clienți, contrapărțile și investitorii cu privire la lichiditățile și capitalul său, a relatat duminică Financial Times.

Un purtător de cuvânt al Credit Suisse a refuzat să comenteze raportul FT, care a afirmat că apelurile din weekend au urmat unei creșteri puternice a marjelor pe swapurile de risc de neplată (CDS) ale băncii, care oferă protecție împotriva nerespectării datoriilor unei companii. Obligațiunile denominate în euro ale Credit Suisse au coborât la minime record, iar obligațiunile băncii elvețiene cu scadențe mai lungi au suferit cele mai mari scăderi. 

În iulie, Credit Suisse a anunțat a doua revizuire a strategiei sale în decurs de un an și și-a înlocuit directorul general, aducând un expert în restructurare, Koerner, pentru a reduce activitatea bancară de investiții și pentru a reduce costurile cu peste 1 miliard de dolari. citiți mai mult

Aceasta a declarat că ia în considerare măsuri pentru a-și consolida franciza emblematică de gestionare a averii, pentru a-și redimensiona banca de investiții și a o transforma într-o activitate “cu capital redus, bazată pe consultanță” și pentru a evalua opțiunile strategice pentru activitatea de produse securitizate.

Citând persoane familiarizate cu situația, Reuters a raportat luna trecută că Credit Suisse a sondat investitorii în vederea obținerii de noi fonduri, în timp ce încearcă să își revizuiască activitatea. citeste mai mult

Analiștii JP Morgan au declarat într-o notă de cercetare că, pe baza datelor financiare de la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, consideră că capitalul și lichiditățile Credit Suisse sunt “sănătoase”.

Având în vedere că banca a indicat intenția pe termen scurt de a-și menține rata capitalului CET1 la 13-14%, rata de la finalul celui de-al doilea trimestru se încadrează bine în acest interval, iar rata de acoperire a lichidităților este cu mult peste cerințe, au adăugat analiștii.

Credit Suisse avea active totale de 727 de miliarde de franci elvețieni (735,68 miliarde de dolari) la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, din care 159 de miliarde de franci reprezentau numerar și creanțe de la bănci, în timp ce 101 miliarde de franci reprezentau active de tranzacționare, a precizat banca.

În timp ce spread-urile CDS ale Credit Suisse s-au mărit, acest lucru trebuie privit în contextul creșterii spread-urilor de credit în întregul sector, lucru așteptat într-un mediu de creștere a ratelor dobânzilor cu incertitudini macroeconomice continue, au spus analiștii.

Numai în ultimele trei trimestre, pierderile Credit Suisse au însumat aproape 4 miliarde de franci elvețieni. Având în vedere incertitudinile, costurile de finanțare ale băncii au urcat. Analiștii Deutsche Bank au estimat în august un deficit de capital de cel puțin 4 miliarde de franci.

Acțiunile Credit Suisse, care au scăzut cu mai mult de jumătate în acest an, au coborât de la minime și erau în scădere cu aproximativ 8,5% la jumătatea dimineții, notează Reuters.

Înalți directori ai Credit Suisse și-au petrecut weekendul asigurând marii clienți, contrapartidele și investitorii cu privire la lichiditatea și poziția de capital a băncii elvețiene, ca răspuns la îngrijorările exprimate cu privire la soliditatea sa financiară, a scris Financial Times.

Executivii au dat telefoane după ce marjele swapurilor de risc de credit ale băncii, care oferă protecție împotriva intrării în incapacitate de plată a unei companii, au crescut brusc vineri, indicând îngrijorarea investitorilor cu privire la sănătatea sa financiară.

Executivul a negat articole de presă recente potrivit cărora Credit Suisse ar fi abordat în mod oficial investitorii cu privire la o eventuală majorare a capitalului, insistând că banca încearcă să evite o astfel de mișcare în condițiile în care prețul acțiunilor sale se află la minime record și costurile mai mari ale împrumuturilor din cauza retrogradării ratingurilor.

“Un punct de îngrijorare pentru multe părți interesate, inclusiv speculațiile din mass-media, continuă să fie capitalizarea și soliditatea noastră financiară. Poziția noastră în această privință este clară. Credit Suisse are o poziție de capital și de lichiditate și un bilanț puternic. Evoluția prețului acțiunilor nu schimbă acest fapt”, a transmit Credit Suisse.

Un director executiv de top al unei firme care a fost contactată de Credit Suisse a declarat că opinia sa este că creditorul este “cea mai rea bancă mare din Europa”, dar că nu este în pericol imediat.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: