Cum arată formula fericirii pentru Steve Wozniak, cofondatorul Apple: Fericirea=zâmbete-încruntări. „Evitați certurile cu colaboratorii. Sunt foarte puține situațiile în care cineva are mereu dreptate și invers”

fericire bucurie drumetie vacanta concediu liber pexels sursa foto: Pexels

În timp ce vorbea la ceremonia de absolvire a Universității din Colorado de la Boulder, cofondatorul Apple, Steve Wozniak, a subliniat importanța abordării problemelor cu o mentalitate constructivă. În stilul caracteristic lui, a făcut acest lucru sub forma unei ecuații matematice, scrie publicația Inc.com.

Există o formulă pentru crearea fericirii, a spus Wozniak, și nu ar putea fi mai simplă. Fericirea este egală cu zâmbete minus încruntări. Wozniak a recunoscut că în viață și în afaceri, nu poți opri lucrurile să meargă prost, dar poți decide cum să reacționezi în acele situații. Acesta le-a spus absolvenților să nu își piardă timpul simțindu-se vinovați atunci când apar obstacole pe drum, ci să se concentreze în schimb pe pașii constructivi care pot fi făcuți. „Dacă mașina mea se strică,” a spus Wozniak, „o voi duce la service-ul de caroserie să o repar.”

O altă modalitate de a reduce încruntările este să evitați certurile cu colaboratorii voștri. În majoritatea certurilor, este extrem de rar ca o persoană să aibă întotdeauna dreptate și cealaltă persoană să aibă mereu o părere greșită, a spus Wozniak.

Wozniak și cofondatorul său de la Apple, Steve Jobs, au avut rareori dispute. Într-o apariție în podcastul starului Jackass, Steve-O, în 2022, Wozniak a spus că el și Jobs „ar fi putut avea diferențe de opinie”, dar rareori i-a spus vreodată lui Jobs „Ai greșit”, decât în circumstanțe extreme.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *