Daimler reduce producţia din cauza deficitului de semiconductori

Mercedes pixabay.com

Deficitul global de semiconductori a forţat grupul german Daimler AG să anunţe marţi închiderea producţiei la trei dintre fabricile sale din Germania, transmite DPA, citat de Agerpres.

Mii de angajaţi au fost plasaţi în Kurzarbeit (program de lucru redus) la uzinele din Sindelfingen, Rastatt şi Bremen, a informat Daimler, fără a da detalii suplimentare. În plus, producţia a fost oprită la unitatea din Kecskemet, Ungaria, şi nu va fi reluată până în ultima parte a lunii august.

În Germania, întreruperile sunt pentru o perioadă mai scurtă. La Rastatt, producţia se va opri până la finalul săptămânii viitoare, la Bremen până la sfârşitul acestei săptămâni, iar la Sindelfingen, lângă Stuttgart, producţia va continua la anumite linii, dar va fi oprită la altele până la finele săptămânii.

La uzina din Bremen sunt peste 12.000 de angajaţi, la Rastatt şi Sindelfingen sunt 6.500 şi, respectiv, 25.000, în timp ce la Kecskemet sunt 4.700 de lucrători.

Duminică, un purtător de cuvânt al Bayerische Motoren Werke (BMW) a anunţat oprirea temporară a producţiei la fabrica din Regensburg, din cauza deficitului global de microcipuri. Planul prevede oprirea producţiei timp de o săptămână, începând din 26 iulie. Din 2 august va intra în vigoare o săptămână de vacanţă, astfel încât producţia va fi reluată din 9 august.

Şi Volkswagen este printre marii producători auto care au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *