De la Sevilla la Salzburg: În interiorul celor mai interesante mănăstiri din Europa unde te poți caza

Casa Maria Immacolata Sursă foto: Casa Maria Immacolata

În ultima vreme, Airbnb-urile din Europa se confruntă cu critici aparent interminabile. Turiștii spun că sunt prea scumpe, prea mici, prea zgomotoase și că oaspeților li se cere să îndeplinească un număr nedrept de sarcini înainte de a pleca. Un set de noi proprietăți de pe piața închirierilor de vacanță încearcă să schimbe această situație. În orașul spaniol Sevilla au fost deschise recent apartamente care promit „pace, lumină și calm”, oferind un sanctuar călătorilor obosiți, scrie Euronews.com.

O astfel de cazare este Sfânta Maria a lui Iisus. Instituția din secolul al XVI-lea găzduiește călugărițe din Ordinul Sfintei Clara, surori care anterior obișnuiau să-și consolideze veniturile vânzând produse de casă trecătorilor. Călugărițele au decis inițial să se lanseze pe piața închirierilor, oferind un contract de închiriere pe termen lung a unei unități ocupate anterior de un fost portar și de familia sa. L a scurt timp au ajuns la concluzia că, în schimb, închirierea pe termen scurt era calea de urmat.

„Nu am vrut să ne implicăm direct în administrarea apartamentelor, pentru că nu acesta este modul nostru de viață”, a declarat sora María José pentru ziarul spaniol El País. „Închirierea aduce un venit care ne ajută să trăim, dar nu am vrut ca acest lucru să se facă în detrimentul vocației noastre, motiv pentru care am pus pe altcineva să se ocupe de administrare”, a adăugat ea.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

După ce decizia a fost luată, Javier Bernal, un localnic din Sevilla, și partenerul său Luis Bidón, au auzit de noua aventură a surorilor.

„Am intrat în contact cu ele vara trecută, după ce cineva care le cumpăra dulciurile ne-a spus că sunt interesate să folosească unele dintre camerele pe care le aveau acolo ca apartamente turistice – așa că ne-am dus să le întrebăm”, a declarat Bernal pentru El País.

După câteva negocieri, aceștia au încheiat un acord pe doi ani.

Cât costă un sejur în mănăstirea spaniolă Airbnb?

Apartamentele sunt acum disponibile pentru prețuri cuprinse între 90 și 180 de euro, în funcție de mărimea spațiului, pentru un sejur de minimum două nopți.

Bernal spune că locuințele neobișnuite au fost populare atât printre spanioli, cât și printre vizitatorii străini.

„Până acum, au fost în principal [străini], dar este adevărat că procentul de spanioli este mai mare”, a declarat el pentru ziar.

Dacă nu plănuiți să vă îndreptați prea curând spre Sevilla, dar aveți totuși nevoie de un sejur cu inspirație religioasă în altă parte în Europa, Euronews.com are câteva sugestii administrate direct de călugărițe și preoți.

Există nu mai puțin de 27 de locuri de cazare în interiorul și în jurul zidurilor Vaticanului, care are o suprafață de 1 km pătrat. Casa Maria Immacolata se află foarte aproape de Bazilica Sfântul Petru.

Tarifele pornesc de la 55 de euro de persoană pe noapte, dar vă sfătuim să nu folosiți acest tip de cazare ca bază dacă vă aflați la Roma pentru altceva decât o pauză de odihnă. Există o interdicție strictă de intrare la ora 23:00, pe care călugărițele o vor lua, fără îndoială, foarte în serios.

Coasta Amalfi

Rămânând în Italia, dar călătorind mai la sud, alegerea de a sta într-o cazare administrată de o organizație religioasă este o opțiune cu buget redus.

Coasta Amalfi este renumită pentru prețurile ridicate ale hotelurilor, dar mănăstirea La Culla contrazice această tendință.

La puțin peste 1 km de Sorrento, pensiunea se mândrește cu o vilă cu adevărat uimitoare din secolul al XVIII-lea, cu vedere panoramică la Golful Napoli și la Muntele Vezuviu.

La un preț începând de la 50 de euro de persoană pe noapte, veți fi întâmpinați de membri ai ordinului Surorilor Oblate ale Pruncului Isus, vizitatorii anteriori spunând că sunt unele dintre cele mai ospitaliere călugărițe pe care le-au întâlnit vreodată.

Austria

Călătoriți spre nord și treceți granița și veți da peste Gästehaus im Priesterseminar, situat în inima orașului austriac Salzburg.

Construită în 1693 pentru instruirea bărbaților care doreau să intre în dieceza de Salzburg, pensiunea a fost deschisă publicului din 2012, după câteva „renovări ușoare”.

Gazdele spun că cele 50 de camere ale sale debordează de „farmec istoric combinat cu facilitățile secolului 21″ și că există mai multe opțiuni pentru fiecare tip de călător decât în majoritatea cazărilor religioase.

Prețurile – care reflectă facilitățile destul de luxoase – variază de la 80 de euro pe noapte pentru o cameră single la 156 de euro pentru un apartament studio.

Paris

Pentru o adevărată experiență de pensiune administrată de biserica catolică, trebuie să vă îndreptați spre Paris și, mai exact, spre Foyer Catholique Résidence Lanteri.

Situat la 20 de minute de capitala franceză, în suburbia Fontenay-aux-Roses, pensiunea seamănă cu un cămin de studenți. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că oferă facilități de bază la prețuri mici pentru studenții universitari din Paris și oferă o serie de spații comune pentru vizitatori.

Regulile sunt stricte, cu intrare interzisă după ora 20.30, iar camerele sunt foarte simple – dar pentru doar 40 de euro pe noapte, este o bază perfectă pentru tineri pentru a explora Orașul Luminilor și al Iubirii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: