Directorul general al Grupului Renault, Luca de Meo, va fi președintele Asociației Constructorilor Europeni de Automobile anul viitor / El susține că propunerea Euro 7, în forma sa actuală, ar îndepărta resurse umane și financiare masive de la electrificare

Luca de Meo ACEA2023

Consiliul de Administrație al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) l-a ales pe Luca de Meo, CEO al Grupului Renault, în funcția de președinte al acesteia pentru anul 2023.

De la 1 ianuarie,  Luca de Meo va prelua președinția de la Oliver Zipse, CEO al BMW, care a deținut această funcție în ultimii doi ani, se arată într-un comunicat al ACEA.

Oliver Zipse a spus că piața auto europeană a fost afectată în utimii ani de pandemia COVID, de întreruperile lanțului de aprovizionare, de războiul din Ucraina și de criza energetică.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

“Cu toate acestea, industria auto europeană a fost coloana vertebrală industrială de încredere a UE în perioade extrem de volatile. În același timp, am avertizat împotriva reglementării excesive și am cerut ca neutralitatea tehnologică să fie baza competitivității UE.”, a afirmat Zipse.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

La rândul său, Luca de Meoa afirmat: “privind în viitor, avem nevoie ca Europa să implementeze urgent politici care să sprijine pe deplin obiectivul nostru de decarbonizare și să ne permită să facem față concurenței globale în creștere.”

“Salutăm activitatea privind o lege europeană a materiilor prime, care ar trebui să sprijine reziliența economică a continentului și trecerea la emisii zero. Industria noastră s-a angajat să investească masiv în e-mobilitate și să asigure crearea de valoare și locuri de muncă în Europa. Cu toate acestea, propunerea Euro 7, în forma sa actuală, ar îndepărta resurse umane și financiare masive de la electrificare, chiar în momentul în care alte regiuni ale lumii creează un mediu de investiții atractiv pentru mobilitatea cu emisii zero.”, a afirmat viitorul președinte al ACEA.

“ACEA va continua să pledeze pentru un echilibru între ceea ce este bun pentru mediu, ceea ce este bun pentru economia Europei și ceea ce este bun pentru societate.”, a mai spus Luca de Meo.

Președintele ACEA este ales pentru un mandat de un an, o singură dată reînnoibil, dintre directorii executivi ai companiilor membre – principalii producători de automobile, camionete, camioane și autobuze cu sediul în Europa.