Directorul Marlboro pledează pentru interzicerea țigărilor într-o serie de țări, începând cu 2030

tigari fumator pexels sursa foto: Pexels

PDG-ul Philip Morris International (Marlboro, Chesterfield…) pariază pe o lume “fără țigări” în condițiile în care compania sa, care s-a separat de Philip Morris USA, dorește să-și reorienteze activitatea, scrie BFM TV.

Într-un interviu acordat Sunday Telegraph, directorul producătorului de țigări Philip Morris International a pledat pentru interzicerea țigărilor în anumite țări începând cu 2030, pe modelul mașinilor cu motoare termice, care ar urma să dispară din Europa.

“Putem vedea lumea fără țigări. Și, de fapt, cu cât mai repede se întâmplă, cu atât mai bine pentru toată lumea”, a afirmat Jacek Olczak pentru cotidianul britanic. “Cu reglementările potrivite și cu informațiile potrivite, acest lucru s-ar putea întâmpla în zece ani în anumite țări. Și se poate rezolva problema odată pentru totdeauna.”

Acesta a invocat Marea Britanie, dar la începutul lunii mai tot el anunța că grupul său intenționează să renunțe la vânzarea de țigări în Japonia într-un interval de zece ani.

Afirmațiile acestuia sunt în concordanță cu noile ambiții ale Philip Morris International, care produce printre altele țigările Marlboro, Chesterfield sau L&M. De mai mulți ani, compania încearcă să iasă de pe piața țigărilor pentru alternative considerate mai puțin nocive – dar controversate – precum tutunul încălzit sau țigările electronice.

Grupul este interesat și de sectorul medical. La începutul lui iulie, compania a anunțat un acord pentru achiziția Vectura, socitate medicală specializată în inhalatori medicali destinați, printre altele, tratării bolnavilor afectați de tabagism.

În 2008, Philip Morris International s-a separat de Philip Morris USA, care vinde doar în Statele Unite și care aparține acum unui alt gigant al industriei tutunului, Altria.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *