DN AGRAR Group, cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte de vacă, continuă investițiile în ferma Apold, prin achiziția a 800 de vaci, rasa Holstein, conform unui comunicat de presă.
Mare parte dintre acestea sunt deja gestante, procesul de fătare realizându-se treptat, astfel că, în fiecare lună o parte din ele devin lactante, urmând ca până la sfârșitul lunii iulie să fie productive în totalitate.
Scopul este creșterea capacității de producție și reînnoirea efectivului de vaci de muls și tineret bovin. Tot pentru ferma Apold, compania a cumpărat suplimentar 200 de adăposturi de tip IGLU (adăposturi moderne realizate din poliester armat cu fibră de sticlă și oferă un grad de protecție sporit animalelor, fiind folosite în special pentru creșterea vițeilor) pentru tineretul bovin, totalizând în prezent un număr de 600 de unități, capacitate suficientă să acopere creșterea efectivelor fermei.
Utilizarea adăposturilor de tip IGLU se întinde pe aproximariv 3 luni, apoi vițeii sunt transferați la ferma Prodlact (a cărei activitate constă în creșterea bovinelor de lapte), unde rămân pentru aproximativ 20 de luni, perioadă pe care o petrec atât în interior, cât și pe câmp. Sunt cunoscute benefiicile creșterii animalelor în aer liber, întrucât mișcarea în aer liber asigură sănătatea vacilor și crește producția de lapte, aspecte importante pe care compania le are în vedere. După această perioadă, vacile revin în fermă, fiind integrate direct în ciclul de muls.
DN AGRAR totalizează peste 11.000 de animale, atât vaci de lapte, cât și tineret bovin. Obiectivul companiei este să ajungă în acest an la un efectiv de aproximativ 12.500 de animale, obiectiv care poate fi realizat atât prin dezvoltarea fermelor proprii, cât și prin achiziția altor ferme cu producție agricolă vegetală și/sau zootehnică, în viitorul apropiat.
Grupul DN AGRAR include în portofoliul său, un număr de 15 societăți, dintre care 4 ferme, a căror activitate principală o reprezintă atât creșterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), cât și producția de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar și Apold – ultimele două achiziționate în ultimele 14 luni).
Grupul oferă servicii de logistică și transport al laptelui de vacă cu autovehicule specializate atât pe teritoriul național, cât și la nivel european.