Drum Expres Oradea – Arad: Se depun ofertele pentru lotul 1 / Licitația pentru lotul 2 rămâne suspendată, iar pentru lotul 3 ofertele se deschid pe 26 iunie

Drum Expres Oradea Borș 2

Ofertele pentru execuția primului lot al Drumului Expres Oradea – Arad pot fi depuse până miercuri, 12 iunie, conform datelor pe care le-a consultat Economedia. Pe de altă parte, licitația pentru 2 rămâne suspendată până la finalizarea răspunsurilor CNAIR la solicitările de clarificare pe care le-au depus constructorii interesați. Pentru lotul 3, ofertele se deschid pe 26 iunie.

Licitația pentru Lotul 1 Oradea – Salonta (38 km) a fost suspendată după contestația Strabag câștigată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Drumul Expres Oradea – Arad are trei loturi, iar durata de realizare este de 24 de luni. Chiar dacă vor fi la câmpie, lotul 3 de 47 de kilometri va fi cel mai lung din România:

– Lotul 1 (33,7 km), la care se adaugă drumul de legatură dintre DN 79 și Salonta (5,3 km).

– Lotul 2 (39,7 km), la care se adaugă drumul de legatură până la granița cu Ungaria (10 km)

– Lotul 3 (47,07 km), la care se adaugă drumul de legatură cu zona industrială Arad Vest (2,9 km).

Pe lotul 1 Oradea – Salonta sunt proiectate 32 de poduri și pasaje cel mai lung fiind pasajul de la km. 4 peste linia de tren Timișoara – Oradea, pasaj cu o lungime de 727 metri. Un alt pasaj cu o lungime semnificativă, 449 metri este la km. 0, Pasajul Meșteșugarilor.

Drumul Expres are o lungime totală de 120 km, cu punct de trecere a frontierei nou între România și Ungaria la Salonta (jud. Bihor), iar în ultimele luni a avut un parcurs fulger, una dintre explicații fiind componenta strategică a Drumului Expres pe traseul Marea Baltică, Marea Neagră, Marea Egee, cel mai scurt traseu din nordul în sudul Europei și continuarea cu viitoarea Autostradă Timișoara – Moravița – Belgrad (legătura cu Serbia).

Harta Traseu Lot 1 (Sursa API):

Finanțarea Drumului Expres Oradea – Arad este asigurată prin Programul Transport 2021-2027 (cotă de finanțare 40% UE și restul de la Bugetul de Stat).

Comentarii

  1. incet se misca astia de la cnair
    probabil le este frica ca daca se misca mai repede nu va fii nevoie de asa multii in cnair

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *