Economia Italiei va crește cu 4,1% în acest an – asociație

Mario Draghi / Foto: Comisia Europeană Mario Draghi / Sursa foto: Comisia Europeană

Economia italiană, afectată de pandemia de coronavirus, este așteptată să crească cu 4,1% în acest an și cu 4,2% în 2022, într-o „ieșire incertă din prăpastie”, a transmis sâmbătă asociația națională Confindustria.

Economia italiană a înregistrat o scădere record nemaînregistrată din perioada postbelică, anul trecut, de 8,9%. Confindustria a transmis că chiar și astfel de estimări de creștere „ridicate la nivel istoric” nu vor suplini pierderile de anul trecut.

„La sfârșitul anului 2022, economia abia a reușit să reducă prăpastia deschisă în 2020 de pandemie”, a transmis Confindustria, în momentul în care și-a anunțat ultimele prognoze economice.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Asociația națională a avertizat, totuși, că estimările sale s-au bazat pe așteptările privind progresul vaccinărilor atât în ​​Italia, cât și în restul Europei și depind de controlarea coronavirusului „într-un mod eficient”.

„Având în vedere marea incertitudine (a acestui fapt), riscurile legate de estimările PIB (produsului intern brut) sunt ridicate, atât în ​​sens pozitiv, cât și în sens negativ”, a adăugat raportul.

Grupul a declarat că și-a redus estimările inițiale de creștere pentru Italia, publicate în octombrie, cu 0,7 puncte procentuale pentru acest an, din cauza creșterii mai slabe decât se aștepta în ultimul trimestru al anului 2020 și în primele trei luni ale anului 2021.

Asociația a mai transmis că deficitul Italiei va fi de 7,8% din PIB în acest an și de 4,8% în 2022. Creșterile cheltuielilor guvernamentale pentru a sprijini economia au determinat deficitul țării să ajungă la 9,5% din PIB la sfârșitul anului trecut.

Italia a înregistrat peste 113.000 de decese cauzate de COVID-19 de când pandemia a apărut pentru prima dată în țară în februarie anul trecut, al șaptelea cel mai mare bilanț de decese din lume.

Guvernul lui Mario Draghi se așteaptă ca PIB-ul să crească cu 4,1% în acest an și cu 4,3% în 2022, au declarat pentru Reuters trei surse apropiate subiectului.

Estimarea oficială a Romei, făcută de guvernul anterior în ianuarie, prevede un raport deficit / PIB de 8,8% în acest an, pe baza unei prognoze de creștere economică de 6%.

Noile obiective de deficit și datorie, alături de prognozele de creștere a PIB multianuale, vor fi publicate în documentul economic și financiar al Trezoreriei, care va fi aprobat săptămâna viitoare.

Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Italiei văd în prezent o creștere a economiei Italiei sub 4% în acest an și în anul următor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.