Efectul de domino al criptomonedelor: Urcușurile și coborâșurile Bitcoin

Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

În ciuda faptului că este cea mai semnificativă criptomonedă, Bitcoin este vulnerabil la urcușurile și coborâșurile pieței cripto. După ce a atins un maxim istoric de peste 60.000 de dolari în aprilie 2021, Bitcoin a scăzut chiar sub pragul de 30.000 de dolari la sfârșitul lunii iulie. Instabilitatea și criptomonedele merg totuși mână în mână, iar Bitcoin și-a revenit și a atins un nou record de peste 67.000 de dolari la începutul lunii noiembrie în 2021, scrie Statista.

Criptomoneda a scăzut din nou la începutul lui 2022, alimentată în mare parte de tulburările politice și protestele din Kazahstan. Ce legătură a avut situația din Kazahstan cu Bitcoin? De la represiunea Chinei asupra monedei, vecinul său a devenit al doilea cel mai mare jucător din peisajul minier Bitcoin, reprezentând 18,1% din toată puterea de calcul globală utilizată pentru această activitate.

Acum, în mai 2022, Bitcoin a scăzut din nou sub 30.000 de dolari. Reflectând nu doar turbulențele financiare globale cauzate de creșterea inflației, pe măsură ce investitorii încearcă să renunțe la active „mai riscante”, cum ar fi criptomonede, cea mai recentă scădere a prețului Bitcoin este, de asemenea, legată de faptul prăbușirea criptomonedei Terra (Luna). Efectul de domino pe care l-ar putea provoca, chiar și pentru monede consacrate precum Bitcoin, este ceea ce anumiți analiști avertizează că s-ar putea dovedi a fi un moment devastator pentru piață.

Sursa: Statista

Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *