El Salvador vrea să construiască Bitcoin City, cu ajutorul energiei vulcanilor și al cryptomonedelor

bitcoin

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, vrea să construiască Bitcoin City, un nou oraș alimentat cu energia unui vulcan și finanțat cu obligațiuni în cryptomonede, potrivit Le Figaro. Bitcoin City „va include totul: cartiere rezidențiale, comercianți, servicii, muzee, locuri de distracție … aeroporturi, porturi, trenuri”, a afirmat sâmbătă președintele, într-o conferință dedicată bitcoinului în America Latină.

Din 7 septembrie, El Salvador folosește bitcoinul ca monedă oficială, alături de dolar. Potrivit lui Nayib Bukele, vulcanul Conchagua „va furniza energia necesară întregului oraș și va alimenta de asemenea minarea” cryptomonedelor. Minarea cryptomonedelor, dominate de bitcoin, se face cu ajutorul unor computere puternice care rezolvă probleme matematice complexe și care folosesc o mare cantitate de energie.

În Salvador, o parte din această energie este furnizată de o uzină geotermală alimentată de vulcanul Tecapa. Potrivit lui Nayib Bukele, această instalație va fi utilizată într-o primă etapă pentru Bitcoin City, înainte ca o a doua uzină geotermală alimentată de vulcanul Conchagua să fie construită. „Zero emisii de Co2. Este un oraș complet ecologic!”, a asigurat acesta.

Pentru a finanța proiectul, El Salvador vrea să emită obligațiuni în bitcoins în valoare de un miliard de dolari, în 2022, potrivit lu Samson Mow, un responsabil al Blockstream, o societate care furnizează tehnologie blockchain. Jumătate dintre fonduri vor fi investite în bitcoin și cealaltă jumătate în infrastructuri, a precizat Nayib Bukele, care nu a prezentat un calendar pentru construcția acestui oraș.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *