Electrica a achiziţionat un portofoliu de 207 MW energie regenerabilă de la Monsson

energie electrica Sursa foto: ACUE

Electrica a anunțat că a achiziționat un portofoliu de 207 MW de energie regenerabilă de la Monsson, transmite Agerpres.

”Grupul Electrica anunţă realizarea unui alt pas important în direcţia implementării strategiei Grupului de integrarea în amonte a activităţilor, prin investirea în capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile. Astăzi (miercuri, n.r.), au fost semnate cu Monsson contracte de vânzare-cumpărare de părţi sociale în trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând 207 MW de energie regenerabilă, compus din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare şi un parc eolian în zona Dobrogea. În această tranzacţie, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi ai casei de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii, împreună cu Ernst&Young, în timp ce Monsson a fost asistat de Berechet Rusu Hiriţ”, se arată într-un comunicat al companiei, publicat miercuri seara.

Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

Într-un raport publicat miercuri seara pe site-ul BVB, Electrica informează acţionarii şi investitorii ca, pe data de 28 iulie 2021, a semnat, in calitate de cumpărător, trei contracte de vânzare – cumpărare de părţi sociale în trei companii de proiect care au ca obiect principal de activitate producţia de energie din surse regenerabile.

Astfel, primul contract, privind achiziţia a 100% din părţile sociale deţinute de vânzători în Crucea Power Park SRL, are o valoare totală estimată de 8,47 milioane de euro.

“Preţul final se va determina prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie, respectiv de stocare autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual. Crucea Power Park SRL dezvoltă proiectul eolian ‘Crucea Est’, cu o capacitate instalată proiectată de 121 MW şi o capacitate de stocare a energiei electrice proiectată de 60 MWh (15 MW x 4h), situat în extravilanul comunei Crucea, judeţul Constanţa”, se arată în raport.

Un al doilea contract vizează achiziţia a 100% din părţile sociale deţinute de vânzători în Sunwind Energy SRL, cu un un preţ total estimat de 1,485 milioane de euro. Preţul final se va determina prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual. Sunwind Energy SRL dezvoltă proiectul fotovoltaic “Satu Mare 2” cu o capacitate instalată proiectată de 27 MW, situat în vecinătatea oraşului Satu Mare.

Al treilea contract are ca obiect achiziţia tuturor părţilor sociale deţinute de vânzători în New Trend Energy SRL pentru un preţ total estimat de 3,245 milioane de euro.

“Preţul final se va determina prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual. New Trend Energy SRL dezvoltă proiectul fotovoltaic ‘Satu Mare 3’, cu o capacitate proiectată de 59 MW, situat în vecinătatea oraşului Satu Mare”, se spune în document.

Contractele prevăd achiziţionarea de către Electrica a părţilor sociale în cele trei companii şi plata preţului aferent în patru etape, structurate în funcţie de stadiul de dezvoltare a proiectului şi de îndeplinire a unor condiţii suspensive.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: