Elon Musk a dat în judecată OpenAI și pe directorul său general Sam Altman, pentru că ar fi încălcat contractul încheiat în 2015 când Musk a ajutat la înființarea companiei care produce ChatGPT

chatgpt, inteligenta artificiala, openAI, tehnologie, viitor, chatbot Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

Elon Musk a dat în judecată OpenAI și pe directorul său general Sam Altman, printre alții, acuzându-i de încălcarea acordurilor contractuale încheiate atunci când a ajutat la fondarea producătorului de ChatGPT în 2015, scrie Reuters.

Potrivit informațiilor din proces, Sam Altman, împreună cu cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat inițial pe Elon Musk pentru a face o companie open source, non-profit, care să dezvolte tehnologia inteligenței artificiale pentru “beneficiul umanității”.

Concentrarea companiei susținute de Microsoft pe căutarea profitului încalcă acest acord, au declarat avocații lui Musk în proces. OpenAI, Microsoft și Musk nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru comentarii.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Musk a cofondat OpenAI în 2015, dar a renunțat la conducerea companiei în 2018. El conduce, de asemenea, producătorul de vehicule electrice Tesla și a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022.

ChatGPT, chatbotul de la OpenAI, a devenit aplicația software cu cea mai rapidă creștere din lume în șase luni de la lansarea sa în noiembrie 2022. De asemenea, a declanșat lansarea unor chatbots rivali de la Microsoft, Alphabet și o sumedenie de startup-uri care au profitat de acest val de interes pentru a obține finanțări de miliarde de dolari.

De la debutul său, ChatGPT a fost adoptat de companii pentru o gamă largă de sarcini, de la rezumatul documentelor la scrierea de coduri informatice, declanșând o cursă între companiile Big Tech pentru a-și lansa propriile oferte bazate pe inteligența artificială generativă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: