Elon Musk vrea să dezvolte un instrument de inteligenţă artificială generativă pentru Twitter, însă nu este clar deocamdată care va fi rolul acestuia în cadrul platformei sociale, transmite News.ro.
Cu puţinii angajaţi care i-au rămas, Twitter a început lucrul la un AI generativ, care ar urma să fie antrenat pe baza cantităţii enorme pe care reţeaua socială a dobândit-o de-a lungul anilor.
În acest scop, Elon Musk a cumpărat 10.000 de plăci video, care vor fi folosite pentru acest proiect, în cadrul unuia din cele două centre de date pe care Twitter le mai are.
Nu este clar în acest moment pentru ce anume vrea Musk un AI generativ în cazul Twitter şi ce rol ar putea juca acesta în cadrul platformei sociale. Ar putea fi un chatbot la care să aibă acces doar abonaţii Blue, un instrument care să îmbunătăţească funcţia de căutare sau care să ajute la reconstruirea business-ului de publicitate.
Cert este că proprietarul Twitter va veni cu propria abordare în ceea ce priveşte AI-ul generativ. Este cunoscut faptul că acesta este unul din criticii OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT.
Musk a criticat OpenAI pentru numeroasele limitări pe care compania le-a impus chatbot-ului şi este de aşteptat ca un chatbot Twitter să aibă ceva mai multă libertate în exprimare.
Elon Musk s-a numărat printre finanţatorii OpenAI, însă, a plecat când nu a primit controlul asupra companiei.
Pe de altă parte, luna trecută, o scrisoare deschisă, semnată de Elon Musk şi alte personalităţi, cereau o pauză urgentă a cercetărilor în acest domeniu, din cauza riscurilor pentru umanitate pe care le implică, transmitea agenția Reuters, citată de News.ro. Scrisoarea, datată 22 martie, cere o întrerupere de şase luni a dezvoltării de sisteme ”mai puternice” decât noul GPT-4 al OpenAI, susţinut de Microsoft, care poate purta o conversaţie umană, compune cântece şi să efectueze rezumate ale unor documente lungi.