Elon Musk nu mai este cel mai mare acționar al Twitter. Una dintre cele mai mari companii de investiții din lume a cumpărat 10,3% din companie

Redacția apr. 15, 2022 0 comentarii
twitter

Elon Musk a pierdut poziția de cel mai mare acționar al Twitter în timp ce încearcă să cumpere compania printr-o tranzacție de 43 de miliarde de dolari, scrie Business Insider.

Șeful Tesla și al companiei SpaceX a declarat la începutul lunii aprilie că a devenit cel mai mare acționar al Twitter, după ce a cumpărat un pachet de 9,2%.

Cu toate acestea, el a pierdut acum primul loc în fața Vanguard Group, una dintre cele mai mari companii de investiții din lume, care a declarat într-un dosar depus recent la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (Securities and Exchange Commission) că, începând cu 8 aprilie, fondurile grupului dețin acum 10,3% în companie, care valorează 3,6 miliarde de dolari.

Miliardarului a spus joi, la conferința TED2022 de la Vancouver, că „nu este sigur” că va putea de fapt să cumpere Twitter, transmite CNBC. Comentariile au venit la câteva ore după ce un dosar de reglementare a dezvăluit că s-a oferit să achiziționeze compania aproximativ 43 miliarde de dolari (54,2 dolari pe acțiune).

Twitter a confirmat că a primit oferta, dar consiliul său trebuie să o evalueze, în condițiile în care aceasta evaluează acțiunile la o valoare mult mai mică decât cei 70 de dolari la care au ajuns vara trecută.

Musk spusese anterior că oferta făcută e cea mai bună pe care poate să o facă și că aceasta e una finală.

Mai târziu, în cursull zilei de joi, CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, le-a spus angajaților că firma evaluează oferta.

Întrebat de Chris Anderson de la TED dacă există un „Plan B” dacă oferta sa actuală a fost respinsă, Musk a spus că „există”, dar a refuzat să detalieze.

În ciuda averii sale vaste, multe dintre activele lui Musk nu sunt lichide, ceea ce îi face pe unii analiști să se întrebe cum ar furniza el fondurile în cazul în care oferta sa ar fi acceptată. Analiștii Wells Fargo, de exemplu, au declarat joi că Musk ar putea fi nevoit să vândă acțiuni Tesla pentru a finanța preluarea.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.