Elveția intenționează să implementeze o rată minimă a impozitului pe profit de 15% pentru companiile multinaționale, începând cu 2024

alin-andersen-qf4fhNnsn6M-unsplash

Guvernul elvețian intenționează să implementeze o rată minimă a impozitului pe profit de 15% începând cu ianuarie 2024, scrie publicația Bloomberg. Noile reguli se adresează multinaționalelor, în timp ce întreprinderile mici și mijlocii nu vor fi vizate. Noile reguli ar urma să fie implementate cu un an mai târziu decât data prevăzută de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pentru 2023.

Acordul OCDE, convenit de aproximativ 140 de națiuni anul trecut, ar putea permite altor țări să impună impozite suplimentare pe profiturile multinaționalelor din Elveția. În timpul negocierilor pentru acordul OCDE, unele țări au fost împotrivă, spunând că taxele mai mari ar face economiile lor mai puțin atractive pentru investițiile străine.

Guvernul elvețian a declarat joi că va găsi o posibilitatea pentru a contracara o pierdere a interesului investitorilor străini.

Având în vedere complexitatea problemei, care necesită o schimbare a constituției elvețiene, guvernul va implementa noile măsuri printr-o așa-numită ordonanță și abia apoi va demara o procedură legislativă pentru aproba noul regim fiscal. Elveția va efectua un vot național privind modificarea constituțională în mai 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *