Emmanuel Macron pledează pentru giganți europeni ai sectorului digital / Franța vizează 25 de unicorni în 2025

emmanuel macron sursa Consiliul UE

Președintele Franței, Emmanuel Macron, dorește ca în Europa să existe “10 companii de 100 de miliarde de euro până în 2030”. Acesta a primit marți la Élysée circa o sută de investitori și antreprenori din sectorul digital francez și european precum și zece miniștri europeni, la evenimentul intitulat “Scale-Up Europe” destinat favorizării dezvoltării giganților europeni ai digitalului, scrie BFM TV.

“Trebuie să construim un ecosistem și campioni europeni mai puternici iar antreprenorii trebuie să determine guvernele să fie mai eficiente”, în special în fața concurenților americani și chinezi, a sppus Macron, în cadrul acestei reuniuni în care a folosit alternativ limba franceză și engleză.

În cadrul următoarei președinții franceze a UE, la începutul lui 2022, Macron a vorbit despre o “visa tech europeană” pentru a atrage talentele străine, o piaă unificată de investiții și mobilizarea spre inovație a marilor investitori instituționalii.

Macron a reamintit că Franța vizează 25 de unicorni în 2025 față de 15 în prezent.

“Scopul nu este ca antreprenorii să devină miliardari, dar, de ce nu??”, a spus el, ci miza este indstrială, în condițiile în care start-up-urile Next 40 și French Tech 120, cele mai promițătoare din Franța, “reprezintă 160.000 de locuri de muncă directe și indirecte”.

Europa nu are încă giganți tech precum SUA sau China, companii care valorează 100 sau 200 de miliarde de dolari, arată Elysée.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *