Enel Green Power România a pus în funcțiune la Călugăreni, în județul Giurgiu, cel mai mare parc fotovoltaic al său/ Se întinde pe 88 de hectare și are o capacitate instalată de 63 MW

Enel Green Power Romania - Calugareni 5 Sursa foto: Enel

Enel Green Power România, linia de business dedicată producerii de energie din surse regenerabile a grupului Enel în România, a pus în funcțiune parcul fotovoltaic Lumina, în localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, și a finalizat preluarea acestuia de la compania MYTILINEOS.

Cu o capacitate instalată de 63 MW și o producție de energie electrică anuală de aproximativ 99 GWh, centrala fotovoltaică este cea mai mare de până acum din portofoliul fotovoltaic al companiei, se arată într-un comunicat Enel.

Parcul Lumina se întinde pe o suprafață de 88 de hectare și are o lungime liniară de aproape 2 km. În acest perimetru au fost instalate și 8 posturi de transformare dotate cu stații meteo de monitorizare a parametrilor de mediu și a gradului de împrăfuire a panourilor, precum și o stație de transformare dedicată, cu o capacitate instalată de 60 MVA, ale cărei componente sunt produse în România. În cadrul parcului sunt instalate peste 1.200 de dispozitive pentru monitorizarea resursei solare, care ajută și la creșterea eficienței în ceea ce privește utilizarea energiei solare.
Centrala fotovoltaică este conectată la rețeaua de înaltă tensiune (110 kV) a operatorului de distribuție concesionar E-Distribuție Muntenia, iar producția de energie estimată va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu 112.387 de tone pe an.

În prezent, Enel Green Power România are un portofoliu de energie verde operațional de aproximativ 600 MW, format din proiecte eoliene și fotovoltaice.

Compania operează parcuri fotovoltaice cu o capacitate de aproximativ 100 MW în județele Dolj, Giurgiu și Prahova, și are în lucru proiecte similare aflate în diverse stadii de dezvoltare. Enel Green Power România a investit 1,13 miliarde de euro de la înființarea sa, în 2007. În 2022, Enel Green Power România a produs 1,24 TWh de energie regenerabilă.

Sursa foto: Enel

Comentarii

  1. D apai asta avea nevoie RO…de poluare si nu de mancare sanatoasa rezultata din exploatarea celor 88ha…
    Tendinta prostiei de a acapara minti odihnite continua !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *