Engie a finalizat achiziţia unui proiect eolian cu o capacitate instalată de 54 MW, amplasat în comuna Mereni, judeţul Constanţa, a anunţat marţi compania, transmite Agerpres.
Conform sursei citate, acest proiect reprezintă un pas strategic în extinderea portofoliului de energie regenerabilă al companiei şi susţine, totodată, atingerea obiectivului de a avea o capacitate instalată de 1 GW până în 2030.
Proiectul eolian a fost achiziţionat în stadiul “ready to build” (gata de construit), având toate autorizaţiile de construire necesare pentru demararea lucrărilor. Construcţia este programată să înceapă la sfârşitul acestui an, punerea în funcţiune fiind prevăzută pentru anul 2027, menţionează sursa citată.
“Cu o capacitate de 54 MW şi o producţie netă anuală estimată de 180 GWh, parcul eolian de la Mereni va livra în reţea energie regenerabilă, echivalentă cu consumul anual al aproximativ 90.000 de gospodării sau poate susţine funcţionarea a aproximativ 20 de centre de date de dimensiuni medii (1 MW continuu fiecare)”, se precizează în comunicat.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
După extinderea portofoliului în 2024 prin dezvoltarea primei sale centrale hibride de 57 MW, care combină surse eoliene şi solare, şi prin achiziţia unui parc eolian operaţional de 80 MW, Engie Romania operează în prezent o capacitate instalată de 211 MW din surse regenerabile.
“Aceste active includ 3 parcuri eoliene (178 MW) şi 5 parcuri fotovoltaice (33 MW), amplasate strategic în diferite regiuni ale ţării. În următoarea perioadă, compania va pune în funcţiune o centrală solară de 37,2 MWp în Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova”, susţin reprezentanţii companiei.
Grupul de companii Engie Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice.
ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de peste 2,3 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de 23.786 km, deţin o capacitate de producţie din surse verzi de 211 MW şi au peste 4.400 de angajaţi.