Engie cumpără un parc eolian în județul Constanța. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

eoliene sursa foto: Pexels

Distribuitorul de gaz Engie România cumpără un parc eolian de 80 MW, deținut majoritar de grupul EnerCap, în partea de est a României – Chirnogeni, județul Constanța. Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că a autorizat tranzacția prin care Engie România intenționează să preia EP Wind Project (ROM) Six SA.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Engie a anunțat în luna ianuarie că a semnat acordul de achiziție a parcului eolian de la Chirnogeni. Producția anuală netă estimată este de aproximativ 180 GWh, echivalentul consumului anual de electricitate a 90.000 de gospodării.

Engie România deține și operează deja alte două parcuri eoliene în județele Brăila și Galați, cu o capacitate instalată totală de 98 MWp. Prin această achiziție, compania aproape că își va dubla capacitatea existentă de producție de energie verde.

„Această investiție consolidează prezența companiei în sectorul energiei verzi și aduce o contribuție esențială la atingerea obiectivelor asumate de a avea o capacitate de producție de energie regenerabilă instalată de 1.000 MW până în 2030. Cu fiecare inițiativă de acest gen, susținem angajamentul nostru pentru un viitor energetic sustenabil și eficient”, a declarat Cristian Buzan, director general adjunct al Engie România.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *