Entitățile rusești datorează peste 121 de miliarde de dolari băncilor internaționale. CNN Business: Este posibil ca și alte mari bănci să iasă din Rusia, după Goldman Sachs și JPMorgan Chase

dolari-bani-Pexels

Goldman Sachs și JPMorgan Chase sunt primele bănci occidentale majore care au ieșit din Rusia după invazia Ucrainei, dar este posibil să urmeze mai multe, la un cost de zeci de miliarde de dolari, notează CNN Business. Entitățile rusești datorează peste 121 de miliarde de dolari băncilor internaționale, potrivit Băncii Reglementelor Internaționale, care a suspendat joi calitatea de membru al Rusiei.

Băncile europene au creanțe totale de peste 84 de miliarde de dolari, Franța, Italia și Austria fiind cele mai expuse, iar băncilor din SUA li se datorau 14,7 miliarde de dolari.

Goldman Sachs (GS) a dezvăluit anterior că avea o expunere de credit față de Rusia de 650 de milioane de dolari în decembrie 2021. JPMorgan Chase (JPM) a declarat că activitățile sale actuale în Rusia sunt „limitate”.
Alte bănci cu mai multe de pierdut ar putea urma în curând.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Banca franceză Societe Generale (SCGLF) a declarat săptămâna trecută că „respectează cu rigurozitate toate legile și reglementările aplicabile și pune în aplicare cu sârguință măsurile necesare pentru aplicarea strictă a sancțiunilor internaționale de îndată ce acestea sunt făcute publice”. Banca a declarat că avea aproape 21 de miliarde de dolari în Rusia la sfârșitul anului trecut.

BNP Paribas din Franța (BNPQF) a declarat miercuri că expunerea sa față de Rusia și Ucraina totalizează 3 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari).

UniCredit din Italia (UNCFF), care operează în Rusia din 1989, a declarat săptămâna trecută că filiala sa din Rusia este „foarte lichidă și autofinanțată” și că franciza reprezintă doar 3% din veniturile băncii. Marți, a spus că expunerea sa față de Rusia se ridică la aproximativ 7,4 miliarde de euro (8,1 miliarde de dolari).

Credit Suisse (CS) a declarat joi că are o expunere față de Rusia de 1 miliard de franci elvețieni (1,1 miliarde de dolari).

Deutsche Bank (DB) a declarat miercuri într-o declarație că are o expunere „limitată” față de Rusia, cu o expunere brută la împrumuturi de 1,4 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari).

Băncile americane au și ele mult de pierdut. Citigroup a dezvăluit săptămâna trecută că a avut o expunere totală de aproximativ 10 miliarde de dolari în Rusia.

Analiza CNN integrală AICI

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: