Europol: Reţelele de crimă organizată spală bani prin sectorul imobiliar european

500 de euro, bani, bancnota, valuta, money, spalare de bani, infractiune, furt, evaziune fiscala Sursa foto: Pixabay/ cosmix

Peste o treime dintre cele mai periculoase reţelele de crimă organizată din Uniunea Europeană îşi spală banii prin sectorul imobiliar, potrivit unui raport publicat vineri de Europol care oferă un tablou al funcţionării reţelelor de crimă organizată din regiune, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Europol, agenţia europeană de poliţie cu sediul la Haga, a descoperit că în rândul celor mai periculoase reţelele de crimă organizată, 41% utilizează sectorul imobiliar pentru a-şi spăla veniturile ilicite, iar articolele de lux, afacerile cu un consum intensiv de numerar precum ospitalitatea şi criptomonedele sunt de asemenea metode populare.

“Aproape că nu există actor în sectorul crimei organizate care să nu aibă legături, într-un fel sau altul, cu un sector al economiei legale, fie pentru a comite o activitate infracţională, pentru a ascunde o activitate infracţională sau pentru a spăla profiturile activităţilor infracţionale”, se arată în raportul Europol.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Cartografierea reţelelor de crimă organizată vine într-un moment în care UE încearcă să lupte cu crima organizată, pe fondul creşterii actelor de violenţă care au legătură cu drogurile în mai multe state membre şi al sechestrării unor cantităţi record de cocaină în portul Anvers, al doilea cel mai mare port din Europa.

Raportul Europol, prezentat vineri, la Bruxelles, cartografiază ‘cele mai periculoase’ 821 de reţele infracţionale de pe continent, care au efective generale de peste 25.000 de persoane şi care sunt capabile să “provoace pagube semnificative securităţii interne, statului de drept şi economiei UE”.

Aceste reţele sunt transfrontaliere, internaţionale şi cea mai frecventă activitate este traficul de droguri, peste jumătate fiind implicate în traficul ilegal cu narcotice. Alte activităţi în care reţelele de crimă organizate sunt implicate includ frauda, infracţiunile cu proprietăţi şi traficul fiinţelor umane.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: