Eurostat: Majoritatea gospodăriilor din UE au venituri stabile / În 2021, 16,0% din populația UE a declarat venituri mai mici / În România, au fost 5,4% dintre gospodării cu venituri mai mici

Bani, fonduri europene, investitii, domenii de activitate, agricultura, constructii, IT, afaceri, antreprenori

În 2021, 84,0% din populația UE trăia într-o gospodărie al cărei venit net fie a rămas stabil (66,5%), fie a crescut (17,5%) față de 2020. Dimpotrivă, 16,0% din populația UE a raportat o scădere, arată datele Oficiului European pentru Statistică (Eurostat).

Ponderea populației care trăia într-o gospodărie cu un venit mai mult sau mai puțin stabil în 2021 față de anul precedent a fost de peste 50,0% în toate statele membre ale UE, variind de la 50,7% în Cipru la 84,0% în Italia. 

Grafic: Variația veniturilor față de anul precedent, % din totalul populației, 2021

Ponderea populației care a declarat o creștere a venitului gospodăriei a variat de la 4,9% în Italia la 34,8% în Cehia, în timp ce ponderea celor care au declarat o scădere a variat de la 5,4% în România la 27,6% în Cipru. 

În 17 dintre statele membre ale UE, ponderea populației care a declarat o creștere a veniturilor a fost mai mare decât cea care a declarat o scădere. Diferența a fost mai mare de 10 puncte procentuale în 8 dintre aceste state membre. Pe de altă parte, ponderea populației care a raportat o scădere a veniturilor a fost mai mare decât cea care a raportat o creștere în 9 state membre, diferența fiind mai mică de 10 puncte procentuale în 8 dintre aceste state membre.  

 

Sursa: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *