EXCLUSIV Hagag ar putea dezvolta un proiect rezidențial boutique de superlux pe terenul de 1.362 mp, cumpărat cu 5.800 euro mp în Cartierul Primăverii

hagag

Hagag ar putea dezvolta un proiect rezidențial de superlux pe terenul de 1.362 mp, cumpărat la sfârșitul anului trecut de la Practic SA, firma care îl are printre acționarii importanți pe Radu Dimofte, partener în mai multe proiecte cu Puiu Popoviciu, plecat la Londra după o condamnare de 8 ani în dosarul Băneasa.

Proiectul rezidențial de superlux e, potrivit surselor Economedia, una dintre puținele variante de dezvoltare care poate asigura profit, pentru Hagag, care va plăti mai mult de 5.800 de euro mp pe teren, adică aproximativ 8 milioane de euro, în total.

Compania a plătit, deja, avansul de patru milioane de euro pentru terenul situat pe bulevardul Primăverii, către Practic SA, firmă unde principalul acționar, cu 48%, e Radu Dimofte, partener al lui Puiu Popoviciu, proprietar de spații comerciale stradale. A doua tranșă de patru milioane de euro va fi plătită la data semnării contractului de vânzare-cumpărare.

Hagag va cumpăra terenul prin firma Hagag Primăverii 1. Compania e cunoscută pentru investițiile atât în proiecte noi, cât și în clădiri istorice, precum Palatul Știrbei,  H Victoriei 109, H Victoriei 139 și H Tudor Arghezi 21 sau sediul ISPH.

Contactată de Economedia, compania a spus că încă lucrează la definitivarea viitorului proiect.

Costul unui proiect imobiliar de lux, ar adăuga la costurile de 5.800 euro mp și costurile de construcție de minimum 800-1.000 euro mp, care ar duce prețul de vânzare al unui apartament la în jur de 9.000-10.000 de euro mp, pentru a asigura profit dezvoltatorului, mai ales că un teren de doar 1.360 mp nu poate asigura construcția unei clădiri de dimensiuni prea mari, dar zona, Cartierul Primăverii, contrabalansează oarecum dezavantajele, iar România are oameni cu potență financiară, care-i pot permite apartamente de peste un milion de euro.

Acum câteva zile, dezvoltatorul imobiliar israelian a cumpărat sediul Institutului de Studii si Proiectări Hidroenergetice – ISPH, situat pe strada Vasile Lascăr numărul 5-7, la 400 de metri distanță de KM 0 al Bucureștiului. Imobilul are o amprentă la sol pe o suprafață care depășește 1.000 de metri pătrați și peste 6.000 de metri pătrați construiți de spații de birouri, dispuși pe șapte nivele.

De asemenea, la mijlocul lunii noiembrie, israelienii au preluat hotelul Susai din Predeal, compania având în vedere investiții de circa 60 de milioane de euro pentru renovarea și modernizarea proprietății, care va deservi, ca și în prezent, segmentul hotelier.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *