EXCLUSIV Tudor „Tudy” Ionescu, coleg cu Viorica Dăncilă la BNR. Omul lui Tăriceanu a fost angajat consultant la biroul de economie verde

Elena Deacu iul. 29, 2021 2 comentarii
Tudor Tudy Ionescu

Tudor Tim Ionescu, finul lui Călin Popescu-Tăriceanu, cunoscut sub numele de Tudy în presa tabloidă, a fost angajat consultant la Banca Națională a României (BNR), potrivit mai multor surse convergente consultate de Economedia, fiind coleg cu Viorica Dăncilă. Tudy a ținut ani la rândul prima pagină a ziarelor de can-can, grație relației amoroase cu Oana Zăvoranu.

Tudor Tim Ionescu a fost angajat la Cancelaria BNR, în departamentul sustenabilitate și economie verde, având funcția de „consultant strategie”, potrivit informațiilor obținute de Economedia. El a fost angajat în urmă cu o lună.

Reamintim că Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită de asemenea consultant al guvernatorului BNR. Fostul premier PSD ocupă funcţia de consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro. Viorica Dăncilă „este foarte disciplinată” și „studiază” economia verde, a spus guvernatorul Mugur Isărescu despre munca la Banca Națională a fostului premier PSD, răspunzând la întrebările Economedia.ro.

Cine este Tudy Ionescu?

Tudor Tim Ionescu (36 de ani) a fost viceprimar al Bucureștiului din partea ALDE, dându-și demisia după numai patru zile. El a mai fost consilier general în Primăria Capitalei, în perioada 2016-2020. După alegerile locale de anul trecut, el nu a mai prins un post în Primărie.

Tudor Ionescu se recomandă drept activist de mediu, prima sa acțiune în acest sens având loc în decembrie 2020, când a lipit abţibilduri pe sacii cu gunoaie.

„Hei! Da, dragii mei, suntem la Romană, în mijlocul Bucureştiului, unde ieri – după cum ştiţi – am zis să o ajutăm pe doamna Clotilde Armand şi Primăria Sectorului 1 să vină să ridice gunoaiele astea pe care le vedeţi, pe care anunţa că astăzi le ridică. Ieri am pus aceste stickere…pentru a ajuta…să le identifice mai bine. Ştiţi ce au făcut? Deci au avut timp să vină -şi au fost trimişi de azi-noapte – să ia stickerele de pe aceşti saci de gunoi, dar nu să ia şi gunoaiele”, spunea atunci Tudor Ionescu.

De menționat că nașul lui Tudy Ionescu, conform articolelor de presă, ar fi Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost coleg de facultate cu tatăl său, iar cei doi chiar ar fi făcut afaceri împreună, potrivit profilului făcut de HotNews.ro.

Tudor Tim Ionescu susține, pe profilul de Linkedin, că vorbește fluent patru limbi străine, la care mai adaugă și chineza și olandeza. În profilul său menționează că a terminat Universite Libre de Bruxelles și se prezintă în următorii termeni:

Speaking fluently 4 foreign languages (Eng,Fr, Sp, It), having 3 university degrees in Political Science, Law and International Trade, 2 Masters Degree in Compared Politics and European Studies, having a 2 year experience in the European Parliament and a 5 year experience as General Manager of my own firm, with its wineshop being one of the top across Romania, I wish to generate the best synthesis between national and international level, objective to which I commit fully.

My capacities to adapt and withstand in unpredictable situations, as my ability to communicate information in a pleasent manner to most diverse typologies of audiences acquired through my activities as trainer, speaker and coach help me in organising and fulfilling my objectives in the best way possible.

Tudy s-a remarcat, pe lângă activitatea politică, prin relația cu Oana Zăvoranu, din urmă cu 10 ani, când a ținut capul de afiș al tabloidelor. Presa tabloidă susține că tânărul Tudy, pe atunci în vârstă de 25 de ani, ar fi fost cauza despărțirii dintre Oana Zăvoranu și cântărețul Pepe. În aprilie 2011, presa tabloidă publica un film pretinzând că protagonistul este Tudy, care se masturbează într-o toaletă publică în timp ce-i face declarații de amor Oanei Zăvoranu. Un nou filmuleț asemănător cu primul  apare în noiembrie 2012, cu Tudy masturbându-se în fața unei oglinzi, pe care, la final, ejaculează.

Potrivit unei investigații realizate în august 2014 de România Curată, numele lui Tudor Ionescu figura pe lista scurtă de candidate la concursul de admitere în Corpul Diplomatic și Consular al României – 2014, care au reusit să treacă de primele două etape de selecție.

Profilul realizat atunci de România Curată reține următoarele detalii:

  • Ionescu Tudor Tim, alias Tudy, a fost stagiar la Parlamentul European la cabinetul lui Cristian Bușoi (2009-2010) și Luis Yanez Branuevo Garcia. Tudy a fost absolvent (conform CV-urilor care circulă pe net) de științe politice și al Institutului de Studii Europene, având și un master la Bruxelles.
  • Nașul său, conform articolelor de presă, ar fi Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost coleg de facultate cu tatăl său. În 2008, a devenit membru PNL și a trimis cv-ul său tuturor europarlamentarilor liberali, provocându-i pe facebook să-i testeze valoarea: <<Vreau să riscați! Riscați pentru că nu aveți nimic de pierdut. Puteși doar câștiga. Mizați pe mine, riscați împreună cu mine și veți vedea ce înseamnă un tânăr educat european și optimist>>, a scris Tudy pe Facebook.
  • Norica Nicolai este europarlamentara care a apreciat calitățile lui Tudy: <<Este un tip care a impresionat pe toată lumea, a locuit mult timp singur aici la Bruxelles. Și a învățat, a făcut liceul, facultatea, acum făcea un master. Era foarte motivat să facă o carieră politică>>. Tudy a facut parte dintr-o trupă de stand-up comedy, a făcut modelling și a fost membru al juriului la Festivalului Anual de Teatru Les Caprices din Bruxelles”

În cele din urmă, cu toate cele patru-șase limbi străine trecute în CV, Tudy a picat examenele de intrare în MAE, așa că n-a mai ajuns diplomat.

Site-ul stiripesurse.ro reține însă că a participat la campania pentru europarlamentare a lui Mircea Diaconu, iar, în cele din urmă, s-a înscris în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu – ALDE, unde era responsabil de relații externe ale partidului.

Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, vineri, 14 februarie 2020. Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii

  1. Numai oameni competenti se agajeaza la BNR.
    Cunosc Limbi si au legaturi cu Securitatea.
    M-a emotionat si aceasta angajare!

  2. Demn urmas al fruntasului PNL-ist – venerabilului Pacurariu – DIY Tudy isi intrece maestrul, reusind sa faca din vocatie job. De ce s-o freci aiurea cand poti s-o faci pe o gramada de bani. Sunt institutii care apreciaza genul asta de aptitudini. BNR a vrut probabil sa-si imbunatateasca perceptia publica angajand un tanar care cel putin arata ca e in viata. Ma mir ca MAE nu a apreciat corespunzator priceperea la limbi a respectivului aplicant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *