Experți financiari și economici propun soluții la provocările aduse de schimbările climatice la Climate Change Summit (Parteneriat)

WhatsApp Image 2024-10-02 at 15.16.55

Economia, finanțele, sustenabilitatea și schimbările climatice sunt acum priorități globale. Pe măsură ce companiile și instituțiile financiare încep să fie mai atente la mediu, devine din ce în ce mai important ca aceastea să găsească un echilibru între creșterea economică și grija pentru planetă. Climate Change Summit, ce are loc în perioada 15-17 octombrie, la Opera Națională (București) și în 30 de locații din țară și regiune, aduce sub același acoperiș lideri de opinie care conduc această tranziție, subliniind rolul sectorului financiar în combaterea schimbărilor climatice.

Printre speakerii ce vor urca pe scenă se numără Ladeja Godina Košir, un pionier al economiei circulare, Aleksandra Palinska, Director Executiv la Eurosif, care conduce inițiativele de finanțare sustenabilă, și Thomas Kolster, expert în branding și sustenabilitate. Aceștia vor explora modul în care finanțele sustenabile pot cataliza acțiunea globală pentru climă.

Ladeja Godina Košir, fondator al Circular Change și co-președinte al Platformei Europene pentru Economia Circulară, va împărtăși experiența sa vastă privind integrarea principiilor economiei circulare în diverse industrii și țări. Cu o experiență internațională remarcabilă, Ladeja aduce perspective inovatoare despre schimbările de sistem și economia regenerativă.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Thomas Kolster, activist de marketing, cunoscut pentru fondarea mișcării Goodvertising, se concentrează pe modul în care companiile pot alinia profitabilitatea cu responsabilitatea față de planetă. El va discuta despre strategii cu focus pe sustenabilitate, fără a compromite creșterea economică.

Aleksandra Palinska, în calitate de Director Executiv al Eurosif, pledează pentru un sistem financiar sustenabil în Europa. Munca ei asigură că piețele financiare nu doar generează profit, ci contribuie și la obiective sociale, precum atenuarea și adaptarea la schimbările climatice.

Soluții pentru o lume mai verde vor aduce și Andrei Gurin de la Unitatea de Finanțe Sustenabile a Comisiei Europene și Fenya Sourla, co-fondator al platformei ESG Dataphoria, care vor discuta despre rolurile esențiale ale politicii, finanțelor și tehnologiei în conturarea unui viitor sustenabil.

Acești experți subliniază urgența integrării sustenabilității în sistemele financiare și promovează legătura dintre creșterea economică și susținerea obiectivelor climatice. 

Cum poți participa și care este programul celor trei zile 

Pentru prima zi a evenimentului, care aduce pe scena Operei Naționale zeci de speakeri, români și internaționali, în paneluri și discuții despre un viitor sustenabil, participarea este gratuită și se poate face doar pe bază de aplicație: https://climatechange-summit.org/apply-now/

Următoarele două zile de Climate Change Summit sunt dedicate conferințelor, workshopurilor și meselor rotunde în peste 30 de locații din capitală și din regiune, iar accesul la o parte dintre acestea se poate face pe bază de înscriere: 

https://climatechange-summit.org/side-events-2024/

Printre temele importante abordate în cadrul evenimentelor conexe se numără soluțiile de finanțare verde, transformarea orașelor într-un mod sustenabil, adaptarea politicilor publice la criza climatică, educația pentru sustenabilitate și inovațiile tehnologice menite să reducă amprenta de carbon. De asemenea, vor fi organizate sesiuni dedicate industriilor precum agricultura regenerativă, energia regenerabilă și soluții pentru economia circulară.

Mai multe informații pe https://climatechange-summit.org/

Parteneri Media: Agerpres, Adevărul de Weekend, Cărturești, CEE Energy News, Economedia, eEco, Euronews România, G4food, Green Report, Guerrilla Verde, Inspirators, Mindcraft Stories, News Energy, Radio România Cultural, Știrile Pro TV, Voyo România, Sustenabilitate.biz, The Woman, Radio Guerrilla, Romania We Love, Energy Magazine, Green Start-up, Nine O’Clock, ZYX Books 

Partener de monitorizare: Mediatrust 

Despre Climate Change Summit 

Climate Change Summit 2024 este organizat de Social Innovation Solutions, împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator, și alături de Auchan România în calitate de partener strategic, Mastercard, climate partner, PPC, energy partner; precum și Société Générale Global Solutions Center, RetuRO, Danone, Bayer, PPC Renewables, PPC Blue, Rețele Electrice, Environ, IKEA România, partenerii de mobilitate Ayvens și Volvo, health partner, Regina Maria, și partenerii de networking, Costa Coffee și Nazzuro. Printre partenerii instituționali se numără Cancelaria Prim Ministrului, Secretariatul General al Guvernului, Departamentul Pentru Dezvoltare Durabilă, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Institutul European din România, Europe Direct, iar printre cei organizaționali se numără Confederația Patronală Concordia, Romanian Business Leaders, AmCham, EFdeN, Energy Policy Group, Ambasada Sustenabilității în România, Romanian Diversity Chamber of Commerce, Carbon Expert, GEYC, Viitor Plus, Coaliția pentru Economie Circulară – CERC, WWF România, Aspire Academy, CCIFER, Camera de Comerț Româno-Elenă, BRCCI, UCCBR, Netherlands Romanian Chamber of Commerce, Patronatul European al Femeilor în Afaceri, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, Hacking Work, Impact Hub Bucharest, Rețeaua pentru Natură Urbană, Techcelerator, ROTSA, Seedblink, Rubik Hub, Foreign Investors Council, Global Shapers Bucharest Hub, Euroavia, LSAC, Asociația Română pentru Dezvoltare Locală Durabilă (ARDLD), Consiliul Patronatelor ESG din România, Future Energy Leaders Romania (FEL), etc. 

Despre Social Innovation Solutions
Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe programe de educație de sustenabilitate în România și în 3 țări din Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 15.000 de IMM-uri și ONG-uri în programe precum Academia de Sustenabilitate, Transformator și Sustainability Hub. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilitate și trenduri de viitor ca ESG Journey sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de educație în foresight, inovație și sustenabilitate, precum ESG Lab.



Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: