Fabrică de 10 milioane de euro la Buzău, pentru reciclarea echipamentelor electrice și electronice

Redacția nov. 10, 2021 0 comentarii
greenweee fabrica

GreenWEEE International, companie activă pe piața de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), anunță că va construi o a treia fabrică de reciclare în România.

Compania, prezentă la Buzău din anul 2009 și în Câmpia Turzii din anul 2017, membră Green Group, va construi o nouă fabrică, cu o valoare a investiției estimată la 10 milioane de euro.

Noua fabrică va fi amplasată în Buzău, pe platforma industrială Frasinu, iar construcția va demara la începutul anului viitor. Aceasta va fi pe deplin operațională în trimestrul patru 2022. La finalizarea proiectului, GreenWEEE va avea peste 325 de angajați în România, iar capacitatea totală de reciclare va crește cu 30%, însumând și operațiunile celorlalte două fabrici existente, transmit reprezentanții companiei.

Proiectul va fi finanțat de OTP Bank România în cadrul unui credit sindicalizat existent.

„În Uniunea Europeană, Economia Circulară este corelată cu 300-380 miliarde de euro din PIB, în timp ce în România se discută despre o nevoie substanțială pentru a se avansa în această direcție. Beneficiile pe care le aduce tranziția la un model de dezvoltare circular sunt legate de creșterea economică, forța de muncă, investiții, toate generând o creștere sustenabilă pe termen lung”, a declarat Gyula Fatér, Director General OTP Bank România.

Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilității producătorului, retaileri de electronice și electrocasnice, firme de salubritate, colectori, cât și prin contracte cu mari producători.

“Pe lângă generarea de beneficii economice semnificative, industria reciclării are un rol esențial în protecția mediului. DEEE-urile nu reprezintă doar materiale valoroase, ci au în compoziție inclusiv substanțe toxice. În urma procesării în fabricile noastre, agenții poluanți sunt îndepărtați în mediu controlat, iar recuperarea materialelor din deșeuri atinge un procent de peste 98%”,  susține Marius Costache, director general al companiei.

 

Sursa foto: Greenweee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *