Băcănia Boierească este o afacere de familie care a început acum mai bine de 10 ani, din nevoia de a mânca sănătos, după cum ne spune Georgiana Păstrăv, coproprietara. Când a apărut și un copil în familie, proprietarii băcăniei au fost de părere că trebuie să încerce să-i ofere toate condițiile, asta incluzând o alimentație sănătoasă și sigură, scrie G4Food.
Pe vremea respectivă Georgiana cocheta cu zootehnia, cu agricultura. „Cumpărase soțul meu niște văcuțe angus. A adus vreo 10 din Austria și din Germania”, spune Georgiana, care mai adaugă faptul că ulterior au decis să proceseze produsele rezultate de la acestea. Aveau un restaurant în Suceava (pe care-l au și în prezent) unde le rămânea foarte multă carne neprocesată. Atunci le-a venit ideea să deschidă o băcănie unde să vândă cârnați, cotlet, salam și altele, pentru a valorifica acea carne rămasă.
Angajați sunt 4-5 pe ferma de vaci, 2 sau 3 pe porci, în carmangerie și abator sunt undeva la 10 (aranjatori, procesatori, inginer alimentar, șef de abator și așa mai departe), iar în băcănie 4.
Principala provocare cu care aceștia se confruntă în prezent este vânzarea produselor. „Soțul meu a crezut că e mai greu să faci produsele, dar e mai greu să le vinzi, în ideea în care trebuie să găsești acei clienți care să pună preț pe calitate!”, adaugă ea.
Ca planuri de viitor, familia Păstrăv povestește despre deschiderea unei băcănii în București. Ei caută și colaborări cu alte băcănii sau restaurante din Capitală, care pun preț pe calitate.