Fintech-ul Revolut, al cărui CEO este originar din Rusia, îndeamnă utilizatorii să doneze pentru a ajuta persoanele afectate de războiul din Ucraina / Tatăl fondatorului este ucrainean, dar a fost în conducerea Gazprom

card Revolut 1 Sursa foto: Facebook/Revolut

Revolut îndeamnă utilizatorii din România să doneze pentru cei afectați de războiul din Ucraina. Compania colaborează cu Crucea Roșie România pentru a strânge fonduri pentru cei afectați de actualul război din Ucraina.

Cei care vor să doneze pot opta fie pentru o plată unică, donație recurentă sau să doneze din contul de economii Revolut (Vaults).

„Vineri, am deschis donații instantanee, fără taxe pentru clienții noștri din Marea Britanie, Lituania, Irlanda, Polonia, Elveția, Portugalia, Austria, Bulgaria și Singapore. Clienții noștri au donat peste 1 milion de lire sterline în 24 de ore. De atunci, am adăugat încă 17 țări europene pe această listă, cu și mai multe în întreaga lume. De asemenea, ne-am asigurat că persoanele care doreau să trimită bani la băncile din Ucraina pot face în continuare acest lucru și am renunțat la taxele de transfer asociate”, a transmis Nikolay Storonsky, CEO Revolut, într-un mesaj pe pagina companiei.

Compania transmite că va renunța la taxele internaționale pentru transferurile bancare externe către Ucraina timp de 30 de zile.

„Când eram copil, noțiunea de război între Rusia și Ucraina era de neconceput. Nu doar pentru că războiul și pierderea de vieți nevinovate sunt întotdeauna greșite, ci și pentru că pentru mine ucrainenii și rușii sunt rude. Atunci când am fondat Revolut la Londra împreună cu Vladyslav, nu a avut importanță  de unde suntem. Am simțit că eram doi frați cu un scop și o viziune mare. Deși am venit din Rusia, acum sunt cetățean britanic, prin descendență eu sunt și ucrainean. Tatăl meu este ucrainean” a adăugat acesta.

Revolut este o un fintech din Marea Britanie fondat în 2015 de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Nikolay s-a născut în Rusia, iar tatăl său, Nikolay Mironovich Storonsky, a deținut funcții de conducere în Gazprom, compania energetică deținută de statul rus.

Sursa foto: Facebook/Revolut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *