Firmele din Comunitatea Energetică pot utiliza platforma comună de cumpărare de gaze a UE

Redacția apr. 8, 2023 0 comentarii
gaze, aragaz, foc

Secretariatul Comunităţii Energetice a invitat părţile contractante să se aboneze la AggregateEU, mecanismul de agregare a cererii şi de cumpărare în comun al Uniunii Europene, scrie Balkan Green Energy News.

AggregateEU este un mecanism de agregare a cererii și de cumpărare în comun instituit de Comisia Europeană pentru a sprijini țările UE și părțile contractante din Comunitatea Energetică pentru a asigura rezerve suficiente de gaze pentru iarna viitoare.

Potrivit secretariatului, achiziția comună de gaze va permite UE să aducă gaze în Europa la prețuri mai sustenabile, să umple depozitele de gaz înainte de iarna viitoare și să își diversifice sursele de aprovizionare pe măsură ce va finaliza eliminarea treptată a gazului rusesc.

AggregateEU face parte din Platforma Energetică a UE

AggregateEU face parte din Platforma Energetică a UE, inițiată în aprilie 2022 în urma mandatului Consiliului European, ca răspuns la nevoia de diversificare a gazului rusesc. 

Acesta acoperă o serie de acțiuni privind gazele naturale și gazele naturale lichefiate – GNL (și, în viitor, hidrogenul) pentru a sprijini securitatea aprovizionării și accesul UE la energie la prețuri accesibile, inclusiv extinderea internațională, agregarea cererii și utilizarea eficientă a infrastructurii gazului din UE, conform Comisiei Europene.

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *