Fiscul a publicat lista contribuabililor mijlocii

Redacția dec. 14, 2022 0 comentarii
anaf, calculator anaf, spv

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat miercuri că a aprobat lista nominală a contribuabililor mijlocii, care a fost publicată pe site-ul Fiscului.

Contribuabilii mijlocii vor fi gestionați de administrațiile județene ale finanțelor publice și Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii a Municipiului București începând cu 1 ianuarie 2023.

Este vorba despre un număr de 15.127 firme.

Lista este publicată pe portalul ANAF, la secțiunea INFO PUBLICE/Informații de interes public/Informații privind agenții economici.

Lista poate fi consultată AICI.

Stabilirea numărului de contribuabili mijlocii care vor fi administrați, începând cu data de 1 ianuarie 2023, de către administrațiile județene ale finanțelor publice și Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii a Municipiului București, s-a realizat pe baza informațiilor centralizate din bazele de date ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală, existente la data de 25 octombrie 2022, după cum urmează:

a) Criteriul de bază -15.000 contribuabili selectați descrescător în funcție de valoarea indicatorului agregat,

b) Criteriul de continuitate – 0 contribuabili,

c) Criteriul grupului fiscal unic -127 contribuabili care fac parte dintr-un grup fiscal unic, având calitatea fie de reprezentant fiscal, fie de membri în cadrul grupului, definit potrivit prevederilor art. 269 alin. (9) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare și care nu s-au încadrat în criteriile de selecție mai sus menționate.

Sursa foto: ANAF/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *