Fiul lui Dumitru Prunariu, noul șef al Tarom. Compania aeriană națională a schimbat opt directori în trei ani

tarom Sursa foto: Facebook/Tarom

Pilotul Radu-Cătălin Prunariu, fiul lui Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic, este noul director general al Tarom, începând de astăzi, a anunțat miercuri compania.

Compania afirmă că, odată cu preluarea mandatului, directorul general Cătălin Prunariu își propune să implementeze și consolideze un model de operare eficient și durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung.

„Finalizarea restructurării organizaționale și de personal, reînnoirea flotei de aeronave și uniformizarea acesteia, reforma financiară, eficientizarea activității comerciale și de marketing precum și digitalizarea extensivă sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar și transformarea acesteia în principalul jucător de pe piața transportului aerian din România”, transmite Cătălin Prunariu.

Directorul general Cătălin Prunariu a început să lucreze în cadrul TAROM în anul 2009, în calitate de copilot, ulterior profesând ca pilot comandant, instructor și examinator. În paralel, între 2012 și 2017, a fost membru în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile Române. În perioada 2019-2020 a ocupat funcția de inspector-șef pentru operațiuni aeriene. A fost numit pe postul de director general al TAROM din funcția de director operațiuni zbor.

Potrivit Tarom, schimbarea conducerii companiei vine în contextul în care, începând cu anul 2020, industria aeronautică a intrat în cea mai acută criză din istoria sa, îndeosebi pe segmentul transportului de pasageri, care a afectat și compania.

Tarom afirmă că a reușit să supraviețuiască primului an de criză, în special datorită ajustării operațiunilor și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate. Compania omite însă ajutorul de stat primit de la Guvern, în valoare de 312 milioane de lei. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, vorbea zilele trecute de un nou ajutor de stat către Tarom, de 150-200 de milioane de euro.

Opt directori în trei ani

Radu-Cătălin Prunariu este cel de-al optulea director general al Tarom, în ultimii trei ani.

Șefii Tarom în ultimii ani:

Mihăiță Ursu a condus Tarom în perioada 9 iunie 2020 – 9 iunie 2021

Costin George Barbu a condus Tarom în perioada octombrie 2019 – iunie 2020

Valentin Gvinda a condus Tarom între 15 și 21 octombrie 2019

Mădălina Mezei a condus Tarom în perioada iunie – octombrie 2019

Cărăvan Maresi a condus Tarom între 3 și 19 iunie 2019

Florin Susanu a condus Tarom între martie și iunie 2019

Werner Wilhelm Wolff a condus Tarom din noiembrie 2017 până în 20 martie 2019

Sursa foto: Facebook/Tarom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *