Florin Cîțu: Ar trebui să alocăm pentru energie un anumit procent din PIB, cum facem pentru apărare / Nu sunt de acord să reducem TVA doar pentru un sector, nu vom face decât să creștem profitul unor companii

Florin Citu, Palatul Victoria Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat luni că România are nevoie de un pact transpartinic prin care energia să primească un anumit procent din PIB pentru investiții, așa cum se întâmplă în acest moment la apărare, căreia îi sunt alocate 2 procente din PIB. El s-a declarat de asemenea împotriva reducerii TVA pentru un singur sector, explicând că astfel prețurile nu vor scădea, ci „nu vom face decât să creștem profitul unor companii”.

„Propun să gândim măsuri care să ne ducă în 2026 la o securitate energetică a României. Ar trebui să alocăm suplimentar bani de la buget, un procent de care să nu se atingă nimeni, cum avem acum în apărare, un procent să investim în acest domeniu. Să facem pact transpartinic, ca să ne asigurăm că în 2026 România este independentă energetic”, a spus Cîțu.

Președintele PNL a afirmat că liberalii sunt de acord cu orice reducere a poverii fiscale pentru economie, însă „condiția de bază este să poți să și faci acest lucru și să o faci unitar”.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

„Nu sunt de acord să reduci TVA doar pentru un anumit sector. Creezi un avantaj doar pentru un sector. Se creează tot felul de distorsiuni în economie și nu poate să funcționeze așa pe termen lung. Dacă vrem să reducem TVA, foarte bine, dar nu vom face decât să creștem profitul unor companii, nu vom vedea reduceri de prețuri, este părerea mea ca economist”, a spus Cîțu.

El a precizat crebuie aplicate măsurile în vigoare acum care duc la reducerea cu 33% a facturilor la energie și trebuie văzut dacă măsurile au fost aplicate de către sistemul energetic și de către furnizori.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: