Florin Cîțu: O plafonarea a prețurilor ar veni în detrimentul producătorilor români

Florin Citu, Palatul Victoria Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat, miercuri, după o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Agrostar, că o plafonare a preţurilor ar fi în detrimentul producătorilor români, scrie Agerpres.

„Am vrut să înţeleg de la producătorii români care ar fi impactul propunerii de plafonare a preţurilor. Oamenii au spus că deja preţurile sunt foarte mici, nu s-au schimbat preţurile de ani de zile. Dacă le mai şi plafonăm, îi băgăm cu totul în faliment. Deja costurile au crescut. Este ceea şi eu suspectam, că o astfel de măsură ar veni în detrimentul producătorului român. Deja au nevoie de susţinere mai mare”, a afirmat Cîţu, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România despre cum pot fi ajutaţi producătorii autohtoni.

„Vom continua discuţiile. Trebuie să găsim o modalitate de a-i ajuta, în sensul de a stimula producţia internă în condiţiile unei economii de piaţă. Vom vedea care sunt soluţiile concrete. Am început discuţia ca să nu mai avem tot felul de subiecte care să fie acaparate politic. (…) Sunt multe informaţii în spaţiul public care sunt distorsionate. De aceea, este bine să ai la masă pe cei implicaţi şi vă spun că diferenţele dintre ei nu sunt foarte mari: toţi vrem să avem produse de calitate pentru cetăţenii români şi prezentate în cele mai bune condiţii. Am început discuţiile cu ei”, a explicat Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, şi pentru retaileri cresc costurile de producţie. „Măsurile pe care Guvernul le-a luat pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru consumatorii casnici sunt măsuri care se extind şi pentru acest sector. În ceea ce priveşte costurile inputurilor, o mare parte dintre acestea, vor fi susţinute din bani de la buget. Este un impact negativ pentru întreaga economie (al creşterii preţurilor la energie). Până în aprilie, soluţiile sunt deja făcute. Aşteptăm de la Guvern soluţii (…) cum putem să ajutăm economia. Trebuie să fim foarte atenţi, să nu facem mai mult rău, pentru că sunt unele soluţii pe care eu tot le văd aruncate în spaţiul public care vor distorsiona piaţa în viitor, nu vor duce la investiţii. Trebuie să găsim acele soluţiile pentru a atrage investitori în România, nu să îi eliminăm”, a subliniat preşedintele Senatului.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

  1. A avut Superman o revelatie ! Domnul Contradictie, muta virgula mai ceva ca patinele la Jocurile Olimpice. Poate descoperiti si voi secolul acesta ca inflatia si datoria totala(public+privat) sunt fete ale aceleiasi monede, ceea ce inseamna ca inflatia reala are total alta dimensiune. Din fericire, aceste ‘jonglerii’ vor inceta pt. ca Planeta ‘s-a’ saturat. Adevarata unitate fundamentala a Economiei ar trebui sa fie Watt-ul, fara Watt nimic nu misca, si de aici : R E S T R U C T U R A R E A !
    ……………………..
    Daca sunteti cuminti, o sa va recomand o carte de Economie Serioasa, asta daca postati acest comentariu si incepeti sa dati dovada de scepticism asupra a tot ce inseamna ‘status-qvo’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *