FMI: Marea Britanie, singura mare economie avansată care va intra în recesiune în acest an

Redacția ian. 31, 2023 0 comentarii
recesiune

Marea Britanie va fi cea mai slabă economie majoră în acest an, avertizează FMI, informează The Guardian. Aprobările de credite ipotecare din Marea Britanie se prăbușesc, iar insolvențele companiilor cresc.

În timp ce FMI raportează că Marea Britanie este singura mare economie avansată care va intra în recesiune în acest an, în condițiile în care se preconizează o creștere pentru alte economii importante, nu este o surpriză faptul că insolvențele companiilor continuă să crească.

Așa susține Inga West, consilier pe probleme de restructurare și insolvență la firma de avocatură Ashurst, care avertizează că firmele britanice suferă de un “cocktail deosebit de toxic de presiuni economice”.

“Această tendință este evidentă atât în cele mai recente statistici trimestriale privind insolvența (care relevă o creștere de 30% față de trimestrul anterior și cel mai mare total trimestrial din trimestrul IV 2008), cât și în statisticile anuale pentru 2022 (care arată că nivelurile de insolvență corporativă sunt cele mai ridicate din 2009 încoace)”, explică West.

Falimentele recente de profil înalt au inclus Joules, Byron, BritishVolt și Flybe – ceea ce demonstrează că această recesiune va avea un impact asupra multor sectoare. Există foarte puține sectoare care sunt imune la cocktailul toxic special de presiuni economice cu care se confruntă în prezent întreprinderile din Regatul Unit.”

Numărul companiilor care dau faliment în Marea Britanie a atins cel mai ridicat nivel de la criza financiară din 2009, pe măsură ce costurile inflației, creșterea ratelor dobânzilor și scăderea încrederii consumatorilor lovesc în întreprinderile britanice, scrie Financial Times.

 

Sursă foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *